Näringslivets dag lockade många av traktens företagare på fredagen. Seminarier och panelsamtal varvades med föreläsningar och mingel.

Under dagens delades även flera priser ut till lokala entreprenörer som har utmärkt sig under året.

I kategorin Årets nyföretagare var tre företag nominerade: Emil Holm (Holms Måleri), Robyn och Nadine Nordlund (Mårtens hus) och Kalle Gustafsson (Impera Bygg). Valet föll på den sistnämnda

Artikelbild

Robyn och Nadine Nordlund.

– Häftigt! Jag låg och sov för typ en timme sedan och hade faktiskt ingen aning om hur stort det här var, sa en glad Kalle Gustafsson efter att ha fått priset som delades ut av Nyföretagarcentrum.

24-åringen från Nyköping har jobbat som snickare i sex år och tidigare varit anställd, men förra året startade han eget för att få utlopp för sina idéer kring att använda modern teknik vid husbyggen. Hela projekten ritas först i 3D och visas för kunden innan byggandet tar vid.

– Jag har alltid varit intresserad av teknik också, så jag ritar hus, är snickare och projekterar.

I dagsläget har hans företag Impera fyra anställda och framtidsvisionen är att rikta in sig på nyproduktion av hus i Stockholm, Norrköping och Linköping.

Artikelbild

Birgit Båvner på Nyföretagarcentrum delade ut priset till Kalle Gustafsson på Impera Bygg.

Företagarna Nyköping Oxelösund delade senare ut priset för Årets unga företagare. Det gick till Robyn och Nadine Nordlund som driver restaurangen Mårtens Hus.

"På kort tid har man lyckats skapa ett nytänk inom både hälsa och mat", löd delar av motiveringen till att de fick priset.

– Vi vill tacka vår fantastiska personal för det arbete som ni gör, sa Robyn och Nadine vid prisutdelningen.