I slutet på förra året blev mediekoncernen NTM nya ägare till Sörmlands Media där Katrineholms-Kuriren ingår. Ett ägarbyte som ni läsare kommer att märka av på flera sätt.

Om en vecka, den 9 april, byter Katrineholms-Kuriren skepnad. Det nuvarande berlinerformatet ersätts med tabloid och sajterna och apparna får nya utseenden, det är de mest tydliga effekterna av ägarbytet.

– Med tabloid får vi ett mer användarvänligt format, det blir lättare för dig som tycker om att läsa papperstidningen. Det är samma format som bland andra kvällstidningarna har, säger Jenny Hoflund Bergvall.

Tidningens innehåll kommer också till viss del förändras – och utökas. Tidningen blir betydligt tjockare och satsningen på lokal och grävande journalistik blir tydligare.

– Den lokala journalistiken på respektive ort är viktig och vi kommer fortsatt fokusera mycket på grävande journalistik. Vi kommer leverera fler lokala nyhetssidor på titel än vi har i dag och fler sidor med servicematerial som till exempel dagliga korsord och börssidor, mer serier, utrikes, inrikes och underhållning, säger Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Katrineholms-Kuriren.

Korsord och börs varje dag alltså och prenumeranterna kommer även få mer om resor, bostad och konsumentmaterial. Dessutom lanseras en ny kundklubb under namnet MERA, men lokala och nationella erbjudanden.

– Vi kommer kunna erbjuda bättre riksövergripande erbjudanden och även ha bra lokala erbjudanden, säger Jenny Hoflund Bergvall.

Digitalt kommer förändringen också bli tydlig då alla titlar i Sörmlands Media får nya sajter och appar. Två appar blir en i och med den nya lanseringen då sajt och e-tidning ryms i samma app. Sajterna kommer få nya utseenden men läsarna kommer till mångt och mycket känna igen sig.

– De nya sajterna kommer att fungera lite annorlunda men samtidigt vara lik den vi har i dag. Vi kommer att fortsätta leverera nyheter dygnet runt, året om, säger Eva Burman.

I och med lanseringen av de nya sajterna behöver prenumeranterna byta lösenord för att kunna logga in och det kommer att finnas god hjälp för dem som så behöver.

– Vi kommer informera tydligt hur man går till väga för att byta lösenord. Vi vet av erfarenhet vid tidigare omgörningar att det tar tid för vissa läsare att hitta rätt på nya sajter och vi förstår om det är frustrerande. Vi vet också av erfarenhet att de lär sig snabbt, säger Eva Burman.