De har siffrorna var ganska väntade uppger man på Riksbanken. Susanne Meyer Söderlind som är pressekreterare menar att man redan från början kalkylerade med att "bara" få in mellan 30 och 50 procent av de mynt man efterlyste.
Lite nöjda är man ändå på Riksbanken över att kunna konstatera att man precis har nått en procent över det kalkylerade genomsnittet. Det måste man tolka som att man nått fram med kampanjerna.
‒Det är mynt som ingår i efterlysningen som är från slutet av 1800-talet, och så har vi alla myntsamlare som inte heller växlar in sina mynt.
Än i dag är det mynt för cirka 1,6 miljarder som saknas. Eller för att nästan vara exakt; 863 miljoner enkronor saknas, 4 miljoner 2-kronor och 151 miljoner 5-kronor.
Även om antalet återlämnade sedlar nu alltså når 92 procent så är det en hisnande total summa som säkert vilket departement som helst gärna skulle vilja se i formen av en förstärkt budget - cirka 4,6 miljarder saknas i sedlar.
Men å andra sidan är det heller ingen direkt brådska.
Från början var det sagt att sedlarna i valörerna 100 och 500 skulle få respit även efter det att de slutade fungera som betalmedel i affärerna vilket var vid halvårsskiftet.
I broschyren som riksbanken lät trycka och distribuera till alla de svenska hushållen i oktober i fjol stod klart och tydligt att sista dag för att växla 100-lappen och 500-lappen är 30 juni 2018.
‒Vi tror att det är viktigt att folk vet att det finns tid, säger Susanne Meyer Söderlind.
Och även efter 30 juni nästa år ska man kunna växla in dessa sedlar, men då mot en avgift som riksbanken tar ut med kronor 100.