Annika gillar sjuttiotalets mat

Vad var egentligen sjuttiotalets käk? Ett evigt ostgratinerande? Fondue? Bananer och jordnötter på allting? Mysko kombinationer i en tid då vi älskade pulversåser och gillade konserver?
– Sjuttiotalets mat väcker känslor, säger Annika Ingelson, med rötter i Eskilstuna. Det är spännande.

Övrigt2010-06-19 12:32

Annika har tillsammans med Carl Ehrenkrona skrivit en kokbok om det här årtiondet.

– Det är ett ämne som delar in folk i två läger. Antingen tycker folk rätterna är hemska eller också är de förtjusta och stoltserar med sin inställning. Alla har en åsikt. Vad är grejen med just sjuttiotalet?

Annika Ingelson, som växte upp i Eskilstuna, är född 1977 men hon hävdar bestämt att sjuttiotalets mat hängde med hela åttiotalet.

– Hemma hos mina föräldrar fick vi inte Flygande Jacob men fondue åt vi. Och pappa lagade biff med bearnaise. Skolans lappskojs var en favorit. Den skulle aldrig funka i dag. Geggigt. Otydligt innehåll.

Läs hela artikeln i lördagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om