Hon stöttar sin man Glenn Eriksson-Whiu som jobbar heltid med företaget.
âJag arbetar Ă€ven som flygvĂ€rdinna med Heathrow i London som min bas. Men jag Ă€r hemma i lĂ€ngre perioder och dĂ„ lĂ€gger jag mycket tid hĂ€r, berĂ€ttar hon nĂ€r tidningen besökte Botholms gĂ„rd inför den andra sommarsĂ€songen.
Botholms gÄrd ligger nÀra MÀlaren, mellan DragsÀng och Aspö kyrka.
Enklast för de som fÀrdas i bil Àr att svÀnga höger (om man kommer frÄn StrÀngnÀs eller Eskilstuna, vill sÀga) vid lanthandeln pÄ riksvÀg 55.
Och nog kommer det bilburet folk till Botholm.
âVi har haft besökare frĂ„n bland annat SödertĂ€lje och Ărebro. Jag blev Ă€ven kontaktad av ett bussbolag frĂ„n Eskilstuna, berĂ€ttar Ulrika Eriksson-Whiu.
Hon och hennes blivande make trÀffades i den senares hemland Nya Zeeland för 22 Är sedan.
Glenn Eriksson-Whiu vÀxte upp pÄ en farm och trivs dÀrför alldeles utmÀrkt med att ha sin verksamhet i en lantlig miljö.
âUnder sin studietid började han att brygga öl, sĂ„ det vi ser nu Ă€r kanske en pojkdröm som gĂ„tt i uppfyllelse, resonerar Ulrika Eriksson-Whiu.
Början av karriÀren var vÀl kanske inte perfekt men pÄ senare Är har nyzeelÀndaren Glenn Eriksson-Whiu hellre satsat pÄ kvalitet Àn pÄ kvantitet.
âVi var med pĂ„ Aptitrundan i fjol. Det kĂ€ndes jĂ€tteroligt, men lite ovĂ€ntat att sĂ„ mĂ„nga kom. Vi trodde inte att folk hade koll pĂ„ oss, kommenterar Ulrika Eriksson-Whiu som ser fram emot en repris den 10 september.
Strangebrew.beer har hÄllit öppet i samband under veckosluten men företaget anordnar gÀrna event pÄ andra tider.
âUnder höst och vinter har vi mindre ytor för gĂ€sterna, men vi kan Ă€ndĂ„ arrangera till exempel temakvĂ€llar, företags- och privata evenemang.
Vackra sommardagar erbjuds det nÀstan obegrÀnsat med sittplatser utomhus.
Ulrika Eriksson-Whiu ser till att det finns nylagad mat och serveringspersonal.
InneÀtarna, tillika innedrickarna, avnjuter sina bestÀllningar i anslutning till sjÀlva bryggeriet. Fem unitankar finns i blickfÄnget.
Strangebrew.beer Àr ingen klubb utan stÀllet Àr öppet för allmÀnheten.
Ălmenyn bestĂ„r av ett basutbud men med jĂ€mna mellanrum poppar det upp en ny sort.
En mildare variant i sortimentet innebÀr att företaget kan medverka pÄ festivaler och mÀssor.
Strangebrew.beer samarbetar ocksÄ med andra mikrobryggerier.
âVi har dessutom bryggt en alldeles egen öl Ă„t tre nĂ€ringsstĂ€llen i StrĂ€ngnĂ€s kommun, sĂ€ger Ulrika Eriksson-Whiu.
Hur upplever du lÀget just nu?
âFörsta Ă„ret hĂ€r bestod mest av Ă„terinvestering, och till viss del Ă€r vi kvar dĂ€r. Utrustning behöver tillföras â önskelistan tar aldrig slut.
Vad Àr roligast med er verksamhet?
âDels kundkontakterna, dels att följa hela tillverkningsprocessen.
Makarna Eriksson-Whiu Àr mycket mÄna om nÀrproducerade ingredienser. Drömmen vore att tillverka en riktigt lokal öl.
âRedan nu odlar vi bĂ„de humle och kornmalt pĂ„ KRAV-mĂ€rkt mark, sĂ€ger Ulrika Eriksson-Whiu.
Hur har sommaren 2017 varit för er?
âFantastisk!