Centraleuropeisk touch pÄ nya krogen i StrÀngnÀs

Nils grill och bar finns inte lĂ€ngre. Numera heter krogen i före detta Thomasgymnasiets lokaler StrĂ€ngnĂ€s fusion restaurang.‒Jag blandar svensk kost med österrikisk, tjeckisk och tysk, sĂ€ger nye krögaren Jan Pavlik.

Jan Pavlik Àr krögare pÄ nyöppnade StrÀngnÀs fusion restaurang.

Jan Pavlik Àr krögare pÄ nyöppnade StrÀngnÀs fusion restaurang.

Foto:

Övrigt2017-09-13 06:12

41-Äringen kommer frÄn Ostrava i Tjeckien och Àr sedan 2009 bosatt i Sverige.

‒Jag driver flera företag som har vĂ€ldigt mycket med koppling restaurangsektorn, sĂ€ger Jan Pavlik.

Bland annat importerar han olika öl och viner frÄn Centraleuropa, frÀmst frÄn sitt hemland.

Via en kompis som Àr företagsmÀklare i Stockholm fick han nys om att det fanns en ledig restauranglokal i StrÀngnÀs. Efter ett besök i stiftsstaden blev Jan Pavlik genast eld och lÄgor.

‒Jag hyr stĂ€llet av Hemfosa och vi har skrivit ett femĂ„rsavtal, sĂ€ger han.

StrÀngnÀs fusion restaurang slog upp portarna sÄ sent som i slutet av september.

Krogen Àr öppen hela veckan och hÀr serveras Àven dagens lunch pÄ vardagar.

‒Menyn kommer att utvecklas nĂ€r vi blir klara med renoveringen av köket. Vi vĂ€ntar pĂ„ en gasspis, berĂ€ttar Jan Pavlik som Ă€r kock- och restaurangchef.

Han Àr som sagt var inte rÀdd för att experimentera.

‒Svensk raggmunk med tjeckisk flĂ€sksida tycker jag Ă€r vĂ€ldigt gott, sĂ€ger han och ler.

Hur har det gÄtt att locka kunder till en början?

‒Aningen trögt, men de som kommer Ă€r vĂ€ldigt glada. StĂ€llet har fĂ„tt en lite negativ klang, svarar han och syftar pĂ„ att krogen bytt Ă€gare ganska ofta pĂ„ senare tid.

Jan Pavlik glÀds dock Ät att han lyckats etablera en bra kontakt med bostadsrÀttsföreningar i nÀromrÄdet som visat intresse för stÀllet.

StrÀngnÀs fusion restaurang har plats för 150 matgÀster samtidigt.

‒Vi renoverar salongen nu sĂ„ att vi kan hĂ„lla vin- och ölprovningar, berĂ€ttar Jan Pavlik som Ă€r gift och har sin bas pĂ„ Gotland.

‒Jag pendlar mellan Visby, Norrköping, Stockholm och StrĂ€ngnĂ€s, tiden pĂ„ GotlandsfĂ€rjan Ă€gnar jag Ă„t att arbeta, berĂ€ttar han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!