41-Äringen kommer frÄn Ostrava i Tjeckien och Àr sedan 2009 bosatt i Sverige.
âJag driver flera företag som har vĂ€ldigt mycket med koppling restaurangsektorn, sĂ€ger Jan Pavlik.
Bland annat importerar han olika öl och viner frÄn Centraleuropa, frÀmst frÄn sitt hemland.
Via en kompis som Àr företagsmÀklare i Stockholm fick han nys om att det fanns en ledig restauranglokal i StrÀngnÀs. Efter ett besök i stiftsstaden blev Jan Pavlik genast eld och lÄgor.
âJag hyr stĂ€llet av Hemfosa och vi har skrivit ett femĂ„rsavtal, sĂ€ger han.
StrÀngnÀs fusion restaurang slog upp portarna sÄ sent som i slutet av september.
Krogen Àr öppen hela veckan och hÀr serveras Àven dagens lunch pÄ vardagar.
âMenyn kommer att utvecklas nĂ€r vi blir klara med renoveringen av köket. Vi vĂ€ntar pĂ„ en gasspis, berĂ€ttar Jan Pavlik som Ă€r kock- och restaurangchef.
Han Àr som sagt var inte rÀdd för att experimentera.
âSvensk raggmunk med tjeckisk flĂ€sksida tycker jag Ă€r vĂ€ldigt gott, sĂ€ger han och ler.
Hur har det gÄtt att locka kunder till en början?
âAningen trögt, men de som kommer Ă€r vĂ€ldigt glada. StĂ€llet har fĂ„tt en lite negativ klang, svarar han och syftar pĂ„ att krogen bytt Ă€gare ganska ofta pĂ„ senare tid.
Jan Pavlik glÀds dock Ät att han lyckats etablera en bra kontakt med bostadsrÀttsföreningar i nÀromrÄdet som visat intresse för stÀllet.
StrÀngnÀs fusion restaurang har plats för 150 matgÀster samtidigt.
âVi renoverar salongen nu sĂ„ att vi kan hĂ„lla vin- och ölprovningar, berĂ€ttar Jan Pavlik som Ă€r gift och har sin bas pĂ„ Gotland.
âJag pendlar mellan Visby, Norrköping, Stockholm och StrĂ€ngnĂ€s, tiden pĂ„ GotlandsfĂ€rjan Ă€gnar jag Ă„t att arbeta, berĂ€ttar han.