"Den är av på tre ställen"

Mattias Zachrisson spelade flera minuter med bruten tumme mot Sävehof.
Under torsdagskvällen blev han gipsad på Mälarsjukhuset.
– Tummen är av på tre ställen, säger Zacke.

Övrigt2013-04-11 21:06

Det var när Zachrisson reducerade till 16–18, med drygt 22 minuter kvar att spela av den fjärde kvartsfinalen, som han slog i Sävehofs Kristian Bliznac med skotthanden.

– Jag sköt över huvudet på honom och träffade hans ansikte. Vet inte var jag träffade men det var hårt i alla fall, säger Zacke.

Vänstertummen fick sig en rejäl smäll och det syntes att Guifstjärnan, som gjorde sin sista match för klubben, hade ont.

Trots det spelade han vidare i nästan fem minuter innan han fick hjälp på bänken. Och efter en stund med kyla på tummen var Zacke tillbaka i spel igen. Han gjorde ytterligare två mål och kämpade kopiöst.

– Jag kunde inte skjuta så jag la in två bollar.

Under torsdagskvällen fick han beskedet att skadan var allvarlig.

– När jag kom till träningen tyckte de att jag skulle åka upp till Mälarsjukhuset.

Zacke tog då kontakt med Guifläkaren Sven-Olof Clevenvik och fick en akutremiss till röntgen. Därefter fick han träffa en ortoped och vid niotiden i går kväll kom Zacke hem från sjukhuset och är nu gipsad upp till armbågen.

– Tummen är av på tre ställen och benet krossat. Nu lutar det åt operation så fort som möjligt, de ska ringa i morgon.

– Efter matchen trodde Sävehofs läkare att den var av, jag tänkte mest att det bara var en stukning. Eftersom det inte blivit bättre i morse och tummen är jättesvullen hade jag ställt in mig på att något är fel.

Nu väntar gips i sex veckor och därefter rehabträning.

– Jag hoppas vara frisk tills jag flyttar till Berlin. Men det är ett landslagsläger i juni med EM-kval, det ser inte jätteljust ut. Och jag vill inte riskera något utan vara frisk när jag flyttar till Tyskland (i månadsskiftet juni/juli).

– Det enda positiva är att jag har ledigt nu.

Noterbart är att Zacke aldrig tidigare varit gipsad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om