Trots att det är påsklov har skolan, Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, haft öppet sedan i söndags. Personalen har skapat en minnesplats med ett fotocollage på den nu döda flickan, dit hennes klasskompisar, personal och föräldrar kan gå för att tända ett ljus och minnas.
Precis som på Drottninggatan har ett berg av blommor vuxit fram kring minnesplatsen.
– Det är obegripligt det som har hänt. Vi öppnar dörren till alla som behöver stöd. Det är föräldrar, inte minst flickans egna plus personal och elever att ta hand om. Många påverkas av det som hänt, säger skolans rektor Maija Möller Grimakova.
Hon, tillsammans med alla mattelärare, var i Singapore på en utbildningsresa när nyheten om lastbilsattacken nådde dem. När det stod klart att en av deras elever hade drabbats avbröt Maija Möller Grimakova resan och kastade sig på första bästa plan hem.
– Flickan anmäldes saknad av familjen efter dådet. Vi hoppades på det bästa men började förbereda oss på ett annat utfall. Och sen fick vi veta att flickan var död.
– Jag tänkte: Det kan inte vara sant, det är overkligt. Så många känslor for igenom huvudet. Jag kände ju flickan. Men man får försöka samla ihop alla tankar och känslor för nu har vi en krissituation att hantera, säger Maija Möller Grimakova som påbörjade krisarbetet redan i Singapore via telefon.
Skolan har en krisplan för hur de ska agera när något drabbar skolan och det var en stor hjälp när tragedin var ett faktum, berättar Grimakova.
– När krisen är här har vi inte tid att fundera på vilka vi ska ringa, för då faller allt. Det ska vara klart. Vad gör vi när vi har ett dödsfall bland eleverna? Det är ett tryggt redskap när många är ledsna och påverkade av sina egna känslor. Man är ju inte mer än människa.
Psykologer och präster har ringts in för att ge samtalsstöd till dem som behöver. Rektorn och personalen har diskuterat hur de ska prata med barnen om det som hänt och bemöta elevernas sorg.
Många av dem har dessutom sett bilder, som cirkulerar på sociala medier, på skadade och det tumult som uppstod i lastbilens spår.
– Sjuka människor sprider sådana bilder. Det är obegripligt. Och det kan vara svårt att veta vad man får och kan säga men det gäller att inte föra över sin egen oro på barnen och försöka hålla det sakligt och konkret, säger Eskilstunarektorn och tillägger att de tagit hjälp av Bris och Rädda barnens riktlinjer för detta.
På tisdag kommer alla skolans 500 elever tillbaka efter påsklovet. Då ska Maija Möller Grimakova hålla en minnestund för den nu döda 11-åriga flickan. Skolpersonalen har förberett sig noga. Extra psykologer och präster ska vara på plats även då, likaså polis.
– Känns skönt att det finns rutiner för då kan det bli bra, även om det blir jättejobbigt. Jag är både ledsen och arg men jag måste koppla bort de känslorna och gå igenom det här tillsammans med eleverna, säger Maija Möller Grimakova och berättar att hon stärkts av all kärlek och det stöd som överöst skolan de senaste dagarna.
– Jag märker att det finns en stor gemenskap. Jag har fått så fantastiska varma mejl från föräldrar som uttrycker sitt stöd och förstår att det är tuffa tider för oss. Elever kramas och ger kärlek. Det gör mig berörd. Vi är i det här tillsammans.