Håkan är klar med sin böna

Nu säljer Håkan Andersson kaféet som han byggt upp från grunden. Men han har inte bråttom och hans båda anställda har en månads uppsägningstid och ingen är uppsagd ännu.

Håkan Andersson på väg att nå vägs ände på sitt Café Bönan. Arkivfoto.

Håkan Andersson på väg att nå vägs ände på sitt Café Bönan. Arkivfoto.

Foto:

Övrigt2017-03-28 17:21

Det var fem år sedan Håkan Andersson startade Café Bönan i Gamla staden i Eskilstuna och i fjol kunde han skörda lite frukter av ett hårt och envetet arbete. Håkans kafé var ett av sexton kaféer i hela landet som fick en väldigt åtråvärd stjärna White Guide.

En framgång som Håkan Andersson menar tillhör hans bortgångne far lika mycket som honom själv.

Håkan är utbildad kock, pappa Krister Andersson var konditor som drev Tammerfors bageriet i Eskilstuna.

‒Det var pappa som låg bakom många av alla dessa fantastiska bakverk som gett oss ett rykte.

Även om Håkan inte känner av någon stress så känner han ändå att han bit för bit får allt mindre av den viktiga varan som heter fritid.

‒Ja, jo, det känns som det tar mer och mer tid att driva Café Bönan, och det blir väl kanske så när jag utgår från att jag vill baka allt själv.

‒Samtidigt står vi nu på topp och då kanske det är dags att avsluta verksamheten.

I en annons på Blocket framgår att kaféet är till salu för den som inte har några invändningar mot priset 750000 kronor.

‒Hittar jag rätt köpare är kanske priset förhandlingsbart, men det återstår att se.

Redan nu märks det ändå att en och annan som Håkan inte känner igen som gamla stamkunder är inne och ser sig omkring, och han har fått en rad tips och idéer via Facebooksidan. Men han understryker att det får ta den tid det tar helt enkelt.

Vad han ska göra i stället?

‒Jag gillar ju utmaningar och jag kanske startar en butik i stället och skaffar mig lite mer fritid.

Du tänker inte överge Eskilstuna?

‒Nej, jag älskar Eskilstuna. Jag tänker inte flytta.

Café Bönan

är främst kända för sina mazariner och biskvier och belönades i fjol med en hedrande stjärna i White Guide.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om