Partiet backar rejält jämfört med SCB:s novemberundersökning (32,6) och även sett mot valresultatet 2014 (31,0). Nedgången är statistiskt säkerställd och var väntad av de flesta bedömare efter den senaste tidens olika opinionsundersökningar.
Jimmy Jansson tror att förklaringen ligger i att det kostar på att regera.
– Det har varit en svår mandatperiod med en migrationskris och ett knepigt parlamentariskt läge. Vi har regerat ihop med ett miljöparti som det inte har gått så bra för och det har påverkat även S. Trots allt detta så har S fått igenom mer än vad man kan tro; barnbidragshöjningar, sänkt skatt till pensionärer och mer pengar till olika välfärdssatsningar.
Enligt SCB har S tappat 2,5 procent till Sverigedemokraterna sedan valet 2014. Jämfört med novemberundersökningen handlar det om 0,4 procent till SD.
– Det finns alltid en viss rörlighet men flödet till SD verkar stoppat och det känns bra. Då känns det värre för Moderaterna som verkar blöda till SD.
Att S inte får större genomslag i opinionen beror enligt Jimmy Jansson på att många väljare är osäkra över hur det kommer att se ut nästa mandatperiod och därför avvaktar.
– Vår största konkurrent är soffan. Många har inte bilden klar för sig vad sossarna har åstadkommit och där har partiet på riksnivå mer att göra när det gäller att kommunicera det.
Han tror också att många väljare vill veta hur S väljer att göra med MP under nästa mandatperiod.
– Många är oroliga för att ett litet parti som har ganska radikala åsikter i flera frågor får för mycket att säga till om.
Trots nedgången i opinionen säger Jimmy Jansson att noteringen på 28,3 procent är okej.
– Vi lever i en ny tid och har ett nytt politiskt läge i landet. Det är inte 1950 längre. Jag tror att det finns goda förutsättningar att göra ett minst lika bra val som förra gången. Och sett ur ett europeiskt perspektiv är 30 procent för ett socialdemokratiskt parti otroligt starkt.
Med det osäkra parlamentariska läge som kan uppstå efter valet ser Jimmy Jansson risker för politisk turbulens.
– När det gäller regeringsfrågan så är min vädjan till partierna på riksnivå att undvika det som kan bli en slags bananrepublikansk oro med taktik och spel som kommer att kosta mycket i minskad tillväxt, färre jobb och minskat förtroende för demokratin. Det kommer bara gynna partierna på ytterkanterna. Det gäller att vara kylig och ta möjligheterna till ett politiskt ansvarstagande, säger Jimmy Jansson som helst ser en blocköverskridande regering efter valet som håller över hela mandatperioden.
– S, L och C är absolut ett alternativ men S och M kan inte uteslutas. Jag skulle kunna sätta mig en eftermiddag och sy ihop en plattform som jag tror både sossar och moderater skulle kunna leva med i riksdagen.