"Det här är erat fel" kallar Aida Chehrehgosha sina foton i mastodontformat som nu visas i museets stora hall. Det är vackra bilder, men innehållet generar oftast isningar längs med ryggraden.
– Jag har utgått från mina egna tvångstankar. Sånt jag skäms för, inte vill säga högt och absolut inte vill att folk ska veta om mig. På något sätt måste jag ändå förlika mig med skiten. Det har kontrollerat mig så länge, men nu har jag själv valt att ta kontrollen. Det har varit otäckt och besvärligt, men nödvändigt.
Aida Chehrehgosha har gått grundligt till väga när hon fotograferat av sina plågsamma inre föreställningar. Vissa bilder har krävt omfattande arrangemang med ett stort antal modeller och ett helt team av scenografer, kostymörer och ljussättare.
– Jag har jobbat storskaligt som under en filmproduktion med hjälp av frivilliginsatser.
Aida Chehrehgosha arbetar som konstnär och kommersiell fotograf och är just nu aktuell som scenograf och kostymör för Mats Eks produktion av "Utvandrarna" som spelas på Dramaten i Stockholm.
"ALLA" - projektet startades för fyra år sedan av smyckeskonstnärerna Rut-Malin Barklund och Hanna Hedman.
– Ingen av oss har tidigare varit politiskt aktiva, men när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen valet 2010 kände vi en sådan fruktansvärt frustration och ilska att vi började diskutera att öra något tillsammans.
Broschen blev deras redskap.
– Knappar, pins och broscher har en lång historia som budskapsbärare.
De bjöd in 28 svenska smyckeskonstnärer att vara och en skapa varsin brosch med ett tydligt budskap på temat främlingsfientlighet. När knapparna var färdiga reste sedan Rut-Malin Barklund och Hanna Hedman Sverige runt per tåg tillsammans med en dokumentärfilmare. Budskapsbroscherna bar de väl synliga.
– Knapparna fungerade som en kommunikationsstartare. Syftet var att få igång ett samtal med vanliga människor om främlingsfientlighet.
Ibland startade intressanta diskussioner, ibland var det svårare.
– De flesta är inte så bekväma med att prata om allvarliga saker i ett offentligt rum. Att vi hade en filmare i släptåg gjorde det inte enklare. Men det ha varit en viktig manifestation i vår yrkeskår om vad som är viktigt.
I samband med ALLA-utställningen håller Eskilstuna konstmuseum pedagogisk verkstad för barn - och ungdomar och åtminstone nästa vecka är fullbokad.
Omid Delafrouz kallar sin utställning "Väsen från barnkammaren" och lyfter fram stämningsläget under åren i slutet av 1900-talet då han och hans generation växte upp i en kultur besatt av bilder.
– De flesta av dem har försvunnit ur synhåll trots att de påverkade oss alla på ett sätt vi aldrig kan komma ifrån.
Det handlar om klistermärkena som satt på barnkammardörrarna, Pacman-figurerna och de till synes betydelselösa krumelurerna.
I sina verk visar Omid Delafrouz hur detta bildspråk hänger ihop och för vidare föreställningar som vår kultur aldrig tycks vara beredd att skaka av sig. Som tlll exempel den om den sovande Törnrosa, hon som väcks upp och räddas av prinsen som smyger sig in i sovrummet.
– I själva verket handlar det oftast om ett övergrepp när någon tar sig in till någon som sover.