Malin Käll från Strängnäs tävlar i SM

Malin Käll ställer nästa månad (29 mars) upp i SM för unga bagare i Göteborg. Vi fick en pratsund med den 19-åriga Strängnästjejen.

Foto:

Övrigt2017-02-08 11:59

Hur kändes det att få beskedet?

‒Jag blev jättechockad – och jätteglad. Jag hade skickat in en ansökan och blev sedan utvald som en av tio från hela landet. Det fick jag reda på i helgen.

Hur ser din karriär ut så här långt?

‒Jag fick göra två terminers praktik på Operakällaren när jag gick praktiskt gymnasium i Södertälje och har även jobbat extra på Café Prinsen i två år. I fjol kom jag till Coop Forum i Solberga. Där fick jag fast anställning i samband med studenten i somras.

Arbetar du heltid?

‒Nej, 75 procent. I tjänsten ingår helgjobb också.

Hur stor är arbetsplatsen?

‒Vi är tre fast anställda och en praktikant i bageriet.

Vad har du för målsättning inför SM?

‒Att göra mitt bästa, känna mig nöjd och ha roligt. Men det blir tufft att arbeta under tidspress.

Av de tio finalisterna kommer fyra med i unga bagarlandslaget. Är det på något som lockar dig?

‒Absolut. Annars hade jag inte anmält mig. De två bästa på SM får även chansen att åka på en inspirationsresa utomlands.

Vad ska du träna på mest den närmaste tiden?

‒Allt. Det blir inga överraskningsmoment i Göteborg. Vi ska under fem timmar skapa bakverk i fem kategorier – matbröd, kaffebörd, wienerbröd, skådebröd och frukostbröd. Sen avgör en jury vilka som placerar sig högt.

Vad är du bäst på?

‒Jag känner mig mest hemma på matbröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om