Marinerad kycklingfilé med varm tomat- & fänkålssås

Fänkål kan användas både rå och tillagad. Här blir den pastasås i smakligt sällskap av vitlök, tomat och het peppar.

Färsk fänkål kan användas både rå i sallad, stekt i panna eller ugn. Foto: Hanna Johansson, Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Färsk fänkål kan användas både rå i sallad, stekt i panna eller ugn. Foto: Hanna Johansson, Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2018-07-10 09:12

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

4 portioner

1 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

1 tsk oregano

1 tsk timjan

4 vitlöksklyftor

600 g kycklingfilé

2 fänkål

1 msk smör

400 g krossade tomater

½ dl tomatpuré

1 tsk flytande honung

1 krm cayennepeppar

4 portioner pasta

35 g rucola

salt & svartpeppar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om