Middagstips: Grillad kyckling med majskolvar, tzatziki och couscoussallad

Kycklingen och majskolvarna går utmärkt att grilla utomhus om vädret tillåter. Styling: Katarina Bellman, foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Kycklingen och majskolvarna går utmärkt att grilla utomhus om vädret tillåter. Styling: Katarina Bellman, foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2018-04-18 09:15

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

Sätt ugnen på 225°. Blanda ½ dl olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, honung, 2 pressade vitlöksklyftor, timjan, oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar på en plåt. Vänd kycklinglåren i marinaden och grilla i ugnen i 15 min.

Riv ½ gurka och krama ur vätskan med händerna. Blanda gurkan med yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Koka couscous.

Ta ut plåten med kycklingen efter 15 min och lägg majskolvarna på plåten. Grilla i ugnen i ytterligare 15 min.

Tärna ½ gurka, paprika och fetaost. Halvera tomater. Finhacka lök. Blanda grönsakerna, fetaosten, couscousen, 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera med kycklingen, majsen och tzatzikin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om