[fakta nr="1"]
[fakta nr="2"]
Rostad blomkål är ett gott tillbehör till kalkon. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid
Foto: Fotograf saknas!
[fakta nr="1"]
[fakta nr="2"]
Sätt ugnen på 225°. Koka ris.
Skär blomkål i bitar och buketter, lägg på en plåt och ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i ugnen i 20 min.
Skär kalkonfilé i bitar på bredden (som ”stubbar”) och bryn dem runtom i smör i en panna i 3 min.
Vispa ihop grädde, mjölk, buljong, majsstärkelse, ¾ tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. Häll såsen i pannan med kalkonen och låt sjuda under lock i 10-12 min. Tillsätt hackad basilika och sjud i 2 min till.
Blanda 1 msk olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål. Tärna paprika, skölj babyspenat och vänd ner tillsammans med den rostade blomkålen i skålen med dressing.
Servera kalkonen med såsen, riset och den ljumma salladen.