Närodlat lyckat recept på solig aptitrunda

Kärleken till mat och goda råvaror stod i centrum när Aptitrundan arrangerades på över 60 platser i Sörmland under helgen.– Det är en stor marknadsföringsdag där vi kan visa upp vår närodlade produktion, säger Peter Johansson, en av dem som driver Solby gård utanför Torshälla.

Ostar från världens alla hörn lockade många till Blommor och Brie på Wäsby gård.

Ostar från världens alla hörn lockade många till Blommor och Brie på Wäsby gård.

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2018-09-16 14:36

Aptitrundan som nu arrangerades för åttonde gången har verkligen blivit ett etablerat och populärt arrangemang. Det märktes på tillströmningen av folk när tidningen besökte Wäsby gård i Roxnäs såväl som Solby gård strax öster om Torshälla.

Chatrin Jakobsson som driver butiken Blommor och Brie på Wäsby gård hade önskat att hon haft en medhjälpare till hands.

– Det är jättekul att det kommer så mycket folk men jag blev lite tagen på sängen. Det är första gången jag deltar i Aptitrundan, jag har ju bara haft butiken i ett halvår, säger hon.

Solby gård är en av många lokala matproducenter som ser Aptitrundan som ett ypperligt tillfälle att visa upp verksamheten. Förutom försäljning av potatis, ägg och grönsaker kunde besökarna smaka på potatissoppa, plocka majs och låta sig trakteras av Hensta hemvärns koktross som tillredde rösti med stekt fläsk.

– Vi har verkligen tur med vädret i dag och det känns som att folk går man ur huse, vilket är väldigt roligt, säger Peter Johansson på Solby gård.

Företagets fokus ligger på att bredda och utveckla de egna produkterna.

– Vi försöker förädla så mycket vi kan från jord till bord. Vi brinner för det närodlade, säger han.

Aptitrundan arrangeras av Sörmlands matkluster i samarbete med Stolt mat i Sörmland och länets kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om