Är det inte Adeles Bond-låt "Skyfall" som hörs från klassrummet? I ett orkesterarrangemang med stråkar, blås, slagverk och piano?
Jo, det är rätt uppfattat. Bakom dörren repeterar ett 30-tal elever i Stålforsskolans klass 9k inför onsdagskvällens jubileumskonsert i Konserthallen på temat "In to the clouds".
Musiklärarens Mattias Eriksson berättar att programmet omfattar låtar ut flera genrer och från flera tidsepoker med det gemensamt att de på något sätt handlar om saker i och ovan molnen.
‒Det är stor pepp nu inför konserten, det är höstens stora grej, säger Mattias Eriksson.
Det är lite svindlande att tänka sig att högstadielever ska framföra allt från Coldplays "A sky full of stars" till ett körmedley ur musikalen "Hair" och där emellan klämma in rockklassiker som Deep Purples "Smoke on the water" och ett klassiskt stycke för cellokvartett-
Men ribban för eleverna i eleverna i musikklasserna är högt satt. De har längre skoldagar och har dubbelt så mycket undervisning på sina instrument i musikskolan än vad "vanliga" elever har.
När andra klasser har mentorstid eller elevens val, får musikklasseleverna ägna sig åt musikteori, dans, ensemblespel eller körsång, och flera kvällar och helger per läsår deltar de i konserter, Luciatåg eller liknande arrangemang. Utöver detta förväntas de också medverka i konserter med musikskolans olika ensembler och orkestrar.
I gengäld får de allra flesta som går i musikklass tre riktig bra år i högstadiet, säger Mattias Eriksson.
Oavsett vad eleverna spelar har de möjlighet att utvecklas på sina instrument, träna på att stå på scenen, samarbeta och genomföra projekt. På köpet får de sammanhållning i klassen och studiero.
‒Man behöver inte vara något underbarn som Mozart för att gå musikklass, och man kan spela både dragspel och elgitarr, säger Mattias Eriksson.
Det positiva handlar mycket om att eleverna har ett gemensamt intresse och att ensemblespel och förberedelser inför konserter tränar dem att fungera ihop socialt - samtidigt som de också ger varandra utrymme att vara sig själva, säger Eriksson.
‒Många tidigare elever i musikklasserna som hälsar på säger att de längtar tillbaka, berättar han.
Förutom att musicerandet ger de flesta av musikklasseleverna en personlig boost och gemenskap, är det många andra som har glädje av deras konserter. Det är så gott som alltid fullsatt på föreställningarna. Först och främst av föräldrar, syskon och andra anhöriga till eleverna, men också av ett gäng hängivna supportrar. Redan några år efter starten blev det knökfullt på spelningarna, då tvingades musiklasserna införa ett biljettsystem till sina konserter. Eleverna får varsitt kuvert med biljetter att fördela bland släkt och vänner.
Andra får höra av sig till skolan och boka biljett.