‒Hela Strängnäs står och trycker mot väggen, skojar (?) baransvarige Daniel Reinhammar.
Stället heter Brasserie Oskar Erikson, vilket beror på att det tidigare fanns en affär just med namnet Oskar Erikson bokhandel på adressen.
Tidigt 1990-tal flyttade butiken från Storgatan till Präntaren.
Sedan dess har lokalerna inhyst rörelser med namn som Norrtull, Underbar och – senast – Champs and Legends.
‒Men jag vill inte bli sammankopplad med någon av de krogarna, säger kocken, tlllika restaurangansvariga, Louise Marjasin, 21-årig Aspötjej som numera bor i Strängnäs.
‒Jag utbildade mig inom matlagning på Vackstanäs gymnasium i Södertälje. Efter det har jag arbetat på flera restauranger i Stockholm.
Hennes far äger lokalerna på Storgatan och Louise Marjasin berättar att hon tillsammans med båda föräldrarna låtit renovera stället under flera år.
‒Vi har tagit fram gammal design från bokhandelns dagar. Mest stolt är jag över golvet, berättar Louise Marjasin.
Andra huvudfigurer är Louise Gidlund Enblom, bageriansvarig, och Mathias Bardland, som bossar över serveringspersonalen.
Plus då bartendern (han har utbildat sig till det) Daniel Reinhammar, som även är Louise Marjasins sambo.
Det är fyra förhållandevis unga personer som håller i verksamheten.
‒Vi börjar med luncher omgående. Men datumet är inte riktigt spikat ännu, förklarar Louise Marjasin och Mathias Bardland.
I sommar ska det även gå bra att avnjuta middagar på Brasserie Oskar Erikson.
‒Men vi har faktiskt redan smygöppnat för ett slutet sällskap och till exempel föreningar kan boka in sig hos oss på kvällstid framöver, berättar Mathias Bardland.
Har ni möjligheter att ta hit till exempel trubadurer?
‒En scen finns, så det är någonting vi absolut funderar på, svarar Louise Marjasin.
Hur ser ni på konkurrensen i Strängnäs?
‒Vi är unika och har ett eget koncept, svarar Daniel Reinhammar som tillägger:
‒Dessutom tror jag så här: Att ju fler resutaranger det finns desto fler människor lockas till staden..
Vad blir det bästa med Oskar Erikson brasserie?
‒Maten, servicen och lugnet i lokalen. Vi har till exempel en eldstad vid vilken man under mörka vinterkvällar kan sitta och mysa en stund inför sin middag, konstaterar Mathias Bardland.
Det finns plats för drygt 120 matgäster.
‒Vi är väldigt måna om det som är närproducerat. Vi ska bli bättre och bättre på det, säger Louise Marjasin.
Hon syftar på både mat och dryck.
Någon tv-skärm syns inte på väggen.
‒Hit går man inte för att kolla på fotbollsmatcher. Vi är tvärtemot tidigare krogar här, förklarar Louise Marjasin.
Uteservering?
‒Vi ska ha en längs Storgatan och troligen också platser inne på gården, berättar hennes sambo.
Känslan inför premiären?
‒Vi blir bara mer och mer redo. Det kommer att flyta på, säger en förväntansfull Mathias Bardland.
Under 2018 kommer det också att öppnas en nattklubb i källarvåningen.