På Klippinge gård står majsen i fokus
Doften av nygrillad majs, nygräddad majskaka eller varför inte fräsandet av majs i en stekpannan med lite lök och lime. På Klippinge gård utanför Stallarholmen står majsen i fokus och det har den gjort i över tjugo år.
Var störst i Sverige
Med sina 30 hektar majsodling var Lars Fredriksson och hans fru Marzenna Duraj Fredriksson, som tillsammans driver Klippinge gård, de största i Sverige på att odla sockermajs i början av 90-talet.
- Det började egentligen som en kul grej, samtidigt var det en gröda som jag trodde på, som skulle kunna vara vettig såväl odlings- som affärsmässigt. Vi började i en liten skala med bara en hektar, men kände allt eftersom att det här var något vi ville utveckla, säger han.
Läs hela artikeln i fredagens papperstidning.
Caroline Karlsson
0157-13357
caroline.karlsson@ekuriren.se
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!