På Klippinge gård står majsen i fokus

Doften av nygrillad majs, nygräddad majskaka eller varför inte fräsandet av majs i en stekpannan med lite lök och lime. På Klippinge gård utanför Stallarholmen står majsen i fokus och det har den gjort i över tjugo år.

Övrigt2008-09-19 06:30
- Gården i sig är inte så stor och vi kände att vi ville göra något stort av något litet, därför blev det majs. Dessutom är det en god grönsak och ett bra mellanmål, säger Lars Fredriksson.

Var störst i Sverige
Med sina 30 hektar majsodling var Lars Fredriksson och hans fru Marzenna Duraj Fredriksson, som tillsammans driver Klippinge gård, de största i Sverige på att odla sockermajs i början av 90-talet.
- Det började egentligen som en kul grej, samtidigt var det en gröda som jag trodde på, som skulle kunna vara vettig såväl odlings- som affärsmässigt. Vi började i en liten skala med bara en hektar, men kände allt eftersom att det här var något vi ville utveckla, säger han.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning.

Caroline Karlsson
0157-13357
caroline.karlsson@ekuriren.se
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om