Pressa ner tiden som duförspiller framför spisen

Övrigt2014-05-05 05:00

Hatkärleken till matlådan tror jag är allmängiltig. Varje gång jag har den med i ryggsäcken är jag lite stolt över mig själv och glädjen är dubbel. Först på grund av det faktum att jag vet att jag spar 30-40 spänn till något roligare. Och för det andra för att jag vet vad det är jag stoppar i mig.

Att tillreda maten jag lägger i lådan ser jag som en utmaning. Genom att använda ugnen har jag kommit på att jag kan pressa ner tidsspillan i köket till mellan fem och åtta minuter per portion. En färdig bit laxfilé från fiskdisken kan till exempel bestrykas med pesto och sedan toppas med några skivor tomat och lök. Efter en omgång i 240 grader visar termometern drygt 50 inne i fisken och då är den klar. Byt fisken mot kyckling för variation. Släng ihop allt på söndagskvällen och koka lite ris och kanske broccoli så är måltiden komplett.

Det enda som återstår är att måtta lagom portion. Ibland väger min matlåda långt över 500 gram. Det kanske killarna och tjejerna som bygger hus eller lägger asfalt behöver. Men vi pappersvändare uppgraderar bara kärlekshandtagen med för mycket i lådan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om