– Det är ett folkligt koncept, det är prisvärt, säger delägaren Tony Mansour.
2015 startade han tillsammans med bröderna Salle och Alen Mocca Deli på Nybrogatan i Eskilstuna. Varje dag kommer det mellan 400 och 600 gäster.
– Vissa tar en fika, vissa äter, vissa tar något att dricka, säger Tony Mansour.
Han berättar att gästerna kommer under hela dagen: fikagäster på förmiddagen, lunchgäster, lattemammor på eftermiddagen och bargäster på kvällen.
– Det blir aldrig tomt här inne, säger Tony Mansour.
Konceptet har blivit så framgångsrikt att företaget har utsetts till Gasell av Dagens Industri. Moca Deli har 14 anställda i Eskilstuna och en omsättning på cirka 13 miljoner kronor.
– Vi har nog ökat omsättningen med en 15 procent per år, säger Tony Mansour.
Det kommer nu att göras en mindre ombyggnad av restaurangen i Eskilstuna. En del av väggen mellan restaurangen och köket ska öppnas upp. Det kommer att inrättas två kassor så att två kunder kan betjänas samtidigt. Pastaavdelningen flyttas in i köket.
Gästerna kommer att kunna se in i köket.
Tony Mansour.
– Det blir mycket effektivare. Gästerna kommer att kunna se in i köket samtidigt som vi som jobbar där inne kan ha koll på vad som händer här ute, berättar Tony Mansour.
Bröderna har även börjat expandera konceptet till andra städer. I våras etablerades en Mocca Deli i Örebro som snabbt har blivit populär. Antalet gäster i Örebro uppgår till mellan 700 och 1000 per dag. Omsättningen beräknas bli cirka 20 miljoner kronor det första året. Bröderna drev själva Örebrorestaurangen under de fem första månaderna, men nu har en franchisetagare tagit över.
Bröderna kommer att fortsätta äga restaurangen i Eskilstuna, men använda sig av franchisekonceptet vid etableringen av restauranger i andra städer. I vår planeras en restaurang att starta i Västerås. Sedan står Karlstad på tur.
– Vi väljer de mellanstora städerna. Vi ska in i alla universitetsstäder. Målet är 30 stycken. Sedan går vi in på den norska marknaden, säger Tony Mansour.
Flera personer som vill bli franchisetagare har redan hört av sig. Dessutom har fastighetsägare i olika städer kontaktat bröderna och undrat om Mocca Deli vill etablera sig hos dem. Intresset har ökat sedan Mocca Deli blev Gasellföretag.
– Utmärkelsen blev en bekräftelse för konceptet, säger Tony Mansour.
Han menar att det gäller att jobba långsiktigt för att lyckas i krogbranschen.
– Man får inte tulla på någonting och ta genvägar. Det är hårt arbete som gäller. Vi har hållit samma linje hela tiden. Jag tror vi har lyckats.