Smakstart för Taco Bar i Eskilstuna

Många Eskilstunabor har redan hunnit äta tacos, nachos och enchiladas på Taco Bar som öppnade i fredags.‒Restaurangen blir full under lunch. I lördags kväll var det helt fullt, säger franchisetagaren Elyas Asghari.

Elyas Asghari är delägare och franchisetagare för Taco Bar i Eskilstuna.

Elyas Asghari är delägare och franchisetagare för Taco Bar i Eskilstuna.

Foto: Fotograf saknas!

Övrigt2018-02-27 18:30

Taco Bar ligger på hörnet Kungsgatan/Alva Myrdals gata där banken SEB länge höll till. Mellan 2016 och 2017 hade salladsbaren Redfellas verksamhet i lokalerna.

‒Vi tyckte det var ett bra läge här. Det fanns ingen Taco Bar i Eskilstuna, säger Elyas Asghari på Taco Bar.

Restaurangen ingår i snabbmatskedjan Svenska Taco Bar som serverar texmex-mat. Kedjan har ett 40-tal restauranger i Sverige. Lars Callebro är kedjans vd och ägare.

‒Länge har Eskilstuna varit en vit fläck på kartan när det kommer till texmex-restauranger, säger han.

Restaurangerna drivs i huvudsak i franchiseform. Davod Jafari och Elyas Asghari är franchisetagare för den nya restaurangen i Eskilstuna.

‒Jag är väldigt glad att jag fått förtroendet från Taco Bars sida att servera den nya menyn med tillhörande bordsbeställning i Eskilstuna, det skall bli spännande! säger Davod Jafari.

Han bor i Stockholm och driver sedan tidigare fyra Taco Bar-restauranger i Stockholm och Västerås. Elyas Asghari bor i Västerås och är sedan tidigare franschisetagare för Taco Bar i Västerås.

‒Vi får mycket hjälp av franchisegivaren och de jobbar ständigt med allting så att allt ska bli bättre och uppdatera all information och matmenyn, säger han.

Restaurangen i Eskilstuna har 15 anställda. Det finns cirka 100 sittplatser inne i restaurangen. I sommar tillkommer 40-60 platser på en uteservering på Alva Myrdals gata. Det har tagit ungefär en och en halv månad att fixa till lokalerna inför öppningen.

‒Det var mycket jobb. Vi började med elen. Sedan var det bygget. Vi har ändrat i köket och ändrat inredningen. Det är fortfarande lite småjobb kvar, säger Elyas Asghari.

Det finns många restauranger i Eskilstuna - hur ser du på konkurrensen?

‒Det finns många restauranger, men vi har något nytt att erbjuda så alla är nyfikna, alla ska prova. De får bra service så att de kommer tillbaks. Det är bra att det finns restauranger överallt så att det kommer mer folk för att äta här runt omkring. De kommer att bli bra långsiktigt för oss också.

Taco Bar

Grundaren Peter Nordin fick idén att starta Taco Bar när han för cirka 30 år sedan för första gången åt tacos under en resa till Hawaii. På Hawaii mötte han även sin blivande fru Judy från Los Angeles som var väl insatt i det mexikanska köket.

Hemma i Sverige tog planerna form. Maträtter provlagades och restauranglägen undersöktes. Peter Nordin och medgrundaren Håkan Thorell öppnade 1983 den första restaurangen vid Hötorget i Stockholm.

Kedjan består i dag av ett 40-tal restauranger runt om i Sverige med Lars Callebro som ägare och vd. Franchisetagare för restaurangen i Eskilstuna är Davod Jafari och Elyas Asghari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om