Vid det här laget har Facebookgruppen "Sverige mot särskrivning" mer än 121 500 fans. Tillsammans jagar de språkmarodörer över hela landet och lägger upp dem på Fejan androm till varnagel - och för att fler ska få chans att skratta åt förfallet.
Ordbehandlare och påverkan från engelskan, lyfts inte sällan fram som anledning till fenomenet som inte är unikt för svenskan. Också danskan, norskan, tyskan och nederländskan dras med samma åkomma. På nederländska kallas särskrivningen till och med för "Engelse ziekte" - engelska sjukan. I engelskan skrivs oftast orden isär till skillnad från i övriga germanska språk.
I början av 2000-talet startade ett gäng unga särskrivningsmotståndare webbnätverket skrivihop.nu.
– Som mest hade vi cirka 30 000 medlemmar. Vi tryckte upp dekaler med texten skrivihop.nu och delade ut, minns John Stäck, en av aktivisterna i nätverket.
Men efter några år lades verksamheten ner. I den officiella förklaringen, som fortfarande ligger ute på skrivihop.nu, ledsnade aktivisterna helt enkelt på alla språkpoliser.
– Men egentligen handlade det väl om att vi inte hade så mycket tid att lägga ned längre. Andra saker kom emellan, säger John Stäck. Vi hade mest gjort det för att det var kul. Att stoppa utvecklingen av ett språk är egentligen omöjligt. Handskrivna skyltar på pizzerian är väl inte hela världen. Men när folk som har ord som yrke särskriver, då går det för långt.