Utställarna är också ovanligt många i år: 43 konstnärer och konsthantverkare visar sina verk i gallerier, småbutiker och ateljéer i främst centrala Torshälla.
Kerstin Palmqvist, nytillträdd ordförande i arrangerande Torshällas konstförening, menar att även om själva grundkonceptet är klassiskt för en konstrunda – många besökare kan se massor av konst och hantverk på kort tid – så är Torshällas runda ändå lite speciell.
– Det som är unikt är att det är gångavstånd mellan de flesta utställarna. Det är alltså den miljövänliga varianten som man kan åka kollektivt till och sedan gå runt, säger Kerstin Palmqvist.
Årets konstutbud är som vanligt mycket kreativt och varierat, med allt från väletablerade konstnärer till förstagångsdeltagare inom exempelvis måleri, glas, skulptur och keramik.
Graffitikonstnären Roger Lindgren har tidigare kört livekonst på konstrundan och deltar i år för första gången som utställare. Ladan vid Rådhustorget fylls av besökare som hänfört kommenterar detaljrikedomen i hans tavlor och frågar om vilka tekniker han använder.
På skaparbordet just nu har Niklas Mulari bland annat två jätteskulpturer som ska till rondeller i Katrineholm och en fyra meter hög bollskulptur beställd till Landvetter. Hemma i Torshälla, vars centrum smyckats med 15 offentliga konstverk, finns han dock inte representerad.
När konstrundan avslutas på påskaftonens eftermiddag, kan samordnaren Janett Eriksson summera en mycket lyckad dag:
– Alla jag har pratat med säger att det varit jättebra. En strid ström med folk hela tiden. Vissa ateljéer hade till och med kö för att komma in. Vi hade tur med vädret – och korven tog slut på Bergströmska gården, så de fick hämta mer.
Det blir en konstrunda 2019 också?
– Vi siktar på det! säger Janett Eriksson.