Vad är det vi stoppar i oss?

Övrigt2013-11-11 06:19

Det här med mat blir bara besvärligare tycker jag. Inte är det så kul längre att gå genom matvarubutiken och välja middagsinnehåll. Palmolja, enorma sockermängder, tveksamma ursprungsmärkningar och innehållsförteckningar som räcker flera varv runt förpackningarna - vad i all världen ska vi äta?

Någonstans inombords har det hänt något, en gräns är nådd för hur mycket mer mitt samvete klarar av i form av regnskogsskövling, besprutning och framför allt djurplågeri. Den globaliserade matindustrin och konsumenternas krav på billig mat har en nattsvart baksida, som får tuggorna i munnen att växa och gör mig illamående.

Nu är jag tacksam över att bästa köttmästaren i en av Eskilstunas butiker ser till att jag kan handla såväl kotletter från Hammarbygrisar som färs från Barvakossor. Närproducerat är fint.

Och i min korg åker aldrig mer annat än ekologiska ägg, oljor, smör, kaffe och bananer ner. Ett litet men lika enkelt som viktigt ställningstagande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om