Taxinge slott har ett koncept som funkar och på kakbordet serveras traditionella favoriter som bland annat jitterbugg, blåbärsmazarin och prinsesstårta.

– Vi ändrar inte konceptet. Många vill utveckla sina verksamheter men vi håller fast. Det som går bäst är biskvierna, där vi kokar krämen själva. Marängtårtan med konjaksmak är populära och småkakorna går av bara farten. Vi fortsätter att servera vanligt svenskt bryggkaffe, i stället för alla tänkbara varianter, för det är det som passar bäst till bakverken, säger Anne-Marie Fimmerstad.

– Jag har skapat ett utflyktsmål och hela tiden fortsätter jag att investera i företaget. Jag har något jag kan lämna över till mina barn, säger Anne-Marie Fimmerstad.

Kaféet, som är beläget vid den grönskande slottsträdgården intill Mälaren lockar kunderna med ett imponerande kakbord som erbjuder runt 60 olika bakverk. Det strategiska läget i den tätbefolkade Mälardalen ger en bra upptagningsförmåga av gäster, vilket främjar affärerna. De senaste åren har de också fått bra publicitet när hela Sverige har bakat ute i trädgården, i en tv-produktion, och de har uppmärksammats i White Guide där de förra året kammade hem priset som bästa fikaställe.

– Det är så klart en fjäder i hatten, säger Anne-Marie Fimmerstad.

När Taxinge slott i slutet av 70-talet öppnade upp sin verksamhet surfade de på den gröna vågen som rådde. Många ville lämna staden och komma ut på landet. Även i dag söker sig många människor åter ut i naturen, och är på jakt efter ett grönare liv men också en tid som flytt.

– Jag tycker själv att det här med eko har fått för stora proportioner. Vi värnar så klart om miljön, har återvinning och så lite svinn som möjligt. Sunt bondförnuft räcker långt, säger Anne-Maire Fimmerstad

Det viktigaste är att det bakas med bra råvaror och produkter.

– Mycket kan man ersätta men aldrig smörsmaken. När konditorerna kommer och ska provsmaka väljer de ofta wienerbröd och de brukar bli nöjda med våra. De kan konstatera att vi bakar med "gulan", det vill säga riktigt smör. Idag har det blivit en kostnadsfråga att använda smör. Den stora tillströmningen av gäster gör att vi kan hålla den höga standarden, säger Anne-Marie

Den stora efterfrågan kommer nu ändå att medföra en viss förändring för Taxinge slottscafé. Det finns en plan för utbyggnad, bygglov har lämnats in och förhandlingar pågår med kommunen.

– Jag har skapat ett utflyktsmål och hela tiden fortsätter jag att investera i företaget. Jag har något jag kan lämna över till mina barn, säger Anne-Marie Fimmerstad.