Fårhushagen i Strängnäs är ett bostadsområde som vuxit snabbt med nybyggda villor och radhus. När Paulina och sambon Calle Lövgren för drygt ett år sedan flyttade från lägenhet till ett av husen i området fick de dubbelt så stor yta att röra sig på. Och det var då som Paulinas intresse för inredning tog extra fart.

– Jag har alltid gillat inredning och surfar ofta runt på Instagram och Pinterest för att få inspiration. I somras startade jag ett eget konto, "spinnrocksvagen", och började lägga ut bilder från vårt hem. Jag brukar passa på att fota på helgen när solen kommer in genom fönstren och det blir ett fint ljus, sen lägger jag minst ut ett par bilder om dagen.

Huset är ett Älvsbyhus på 121 kvadrat med tre sovrum och en öppen planlösning. Från hallen kommer man direkt in i vardagsrum och kök. Vitt dominerar och finns både på väggar och möbler, men golvet är i ek och ger en varm känsla mot allt det vita.

Artikelbild

Detalj från badrummet – ett dörrhandtag i läder.

– Jag har valt att ha vitt som bas för att det är så lätt att komplettera med andra färger då. Man kan förändra mycket bara genom att byta kuddar, gardiner och dukar eller underlägg på bordet. Nu har jag valt blått som accentfärg, och så tycker jag om detaljer och prylar i mässing men de fanns där även under julen.

Den gyllene metallen finns på många ställen: på blomkrukorna i fönstret, i en vas, flera ljusstakar är av mässing och på det senaste inköpet – en sittpuff i blå sammet som har en mässingsring runtom närmast golvet.

– Jag handlar oftast i lokala butiker för jag tycker det är viktigt att stödja affärer som finns där man bor. Men puffen hittade jag i en nätbutik.

Paulina fick snabbt många följare på sitt Instagramkonto och i dag har hon cirka 3 600 som ser och kommenterar hennes bilder. Det är så pass många att företag har hört av sig och vill sponsra med produkter.

Artikelbild

Paulinas och Kalles hus är ett Älvsbyhus och ligger i Fårhushagen i Strängnäs.

– Det är kul att jag fått så många följare på så kort tid. Jag har haft en del samarbeten, Löwengrip care and color (Blondinbellas företag) hörde exempelvis av sig. Jag är noga med att alltid skriva vilka produkter som är sponsrade.

Paulina har jobbat i Galleria Präntaren sedan hon slutade gymnasiet, först i egen klädaffär och numera som centrumledare samt i butiken Tre söner. Hon är utbildad dekoratör/visual merchandiser och i oktober tog hon ytterligare ett steg för att lära mer om heminredning och är nu utbildad även som homestylist/inredare. 

Artikelbild

– Jag har gått en distanskurs på nätet för att bli certifierad inredare/homestylist. Den var på 30 veckor men jag klarade den på halva tiden för att det var så himla roligt att göra uppgifterna som man fick. Det vore kul att kunna jobba som inredare och jag har tagit kontakt med olika mäklare för eventuellt framtida samarbeten.

Kursens uppgifter innebar bland annat att hon skulle inreda olika rum med de kunskaper som hon just fått lära sig. Paulina behövde inte fundera länge på vem som behövde en hjälpande hand.

Artikelbild

– Placera saker i olika höjder och blanda material, gärna udda antal och hårt mot mjukt. 

– Min bror Robin har totalrenoverat ett gammalt hus, men han hade inte så mycket mer än en soffa, ett pingisbord och en säng. När han åkte på utbildning i tre veckor fick jag fria händer och han blev mycket nöjd när han kom hem och såg resultatet.

Artikelbild

Ett stort bord med plats för många var en viktig möbel i det nya huset. – Vi är ofta många när vi umgås med våra vänner och släktingar.

På Paulinas blogg (nouw.com/spinnrocksvagen) kan man se förvandlingen med för- och efterbilder.

– Jag är inte så jätteaktiv med bloggen än men tänker använda den för kommande projekt.

Artikelbild

Gästrummet blir nästa inredningsprojekt.

Kan du ge några stylingtips om man ska sälja sin bostad?

– Städa så det är rent, det är allra viktigast, det ska dofta fräscht. Hallen är det första man ser – plocka undan skor, kläder och ta bort eventuella bilder. Ställ fram färska snittblommor, frukt och örter, det gör köket mer levande.

Artikelbild

Den klassiska ljusstaken från Svenskt Tenn heter Vänskapsknuten.

Finns det speciella regler när man ska inreda ett rum?

– Ja, det finns många, bland annat något som kallas för kraftposition. Man ska helst inte placera en soffa mitt i rummet utan vägg. Att inte ha "skydd" bakom ryggen skapar otrygghet. Det kallas dålig kraftposition. Men ibland går det inte att möblera på annat sätt och då kan man till exempel ställa ett avlastningsbord bakom soffan för att få en slags "vägg". Då skapar man en trygg kraftposition. 

Artikelbild

Rolig hängare till galgar i hallen, heter Dots.

Och något tips på hur man gör snygga stilleben?

– Placera saker i olika höjder och blanda material, gärna udda antal och hårt mot mjukt. 

Artikelbild

Ljusstaken som också fungerar som liten vas heter Gloria och kommer från företaget Klong.

Vad blir nästa inredningsprojekt hemma?

– Det blir att göra gästrummet mer hemtrevligt och trädgården ska vi fixa i vår. Vi har en plan, jag och Calle.