Det är lättare att räkna upp vad Pernilla Wahlgren inte har gjort under sin 40-åriga karriär än vad hon har gjort. I dag kan hon titulera sig skådespelare, musikalartist, sångare och realitystjärna, kokboksförfattare, inredare, designer, bloggare, poddcastare och butiksinnehavare.

Och efter det att folk har fått inblick i hennes och familjens liv via reality-serien "Wahlgrens värld", är Pernilla Wahlgren mer populär och folkkär än någonsin.

‒Ja, det har varit en otrolig kärleksrespons på programmet. Det hade jag aldrig kunnat ana, men jag är bara mig själv, säger Pernilla Wahlgren.

Artikelbild

Hon slog igenom stort som popstjärna i Melodifestivalen 1985 med låten "Piccadilly cirkus".

Responsen är dessvärre inte bara positiv. Klimatet i sociala medier är hårt, och det är många som känner sig tvungna att ge uttryck för åsikter om att Pernilla Wahlgren är såväl korkad och har stökigt hemma, berättar hon.

‒Det är en bjussig show, vi bjuder på oss själva och alla klarar inte av det. Men jag är trygg i mig själv. Även om jag kanske är dålig på matte så är jag streetsmart, jag kan sätta upp en show, jag kan leda arbete och jag är aldrig blyg, säger Pernilla Wahlgren.

‒Jag jobbar jämt, sju dagar i veckan, jag älskar att vara skapande och kreativ, säger Pernilla Wahlgren.

Nu börjar det bli dags för julledighet även för henne.

Artikelbild

Pernilla Wahlgren har blivit ännu mer folkkär efter succén med realitysåpan "Wahlgrens värld" i kanal 5.

‒Jag var ute och åt julbord med några vänner härom kvällen, och då somnade jag, säger Pernilla Wahlgen och skrattar något hest. Hon har drabbats av problem med stämbanden, men genomför ändå en turné med familjeföreställningen "Sunes jul" innan hon får några dagar ledigt runt jul.

Då ska hon fira sin 50-årsdag och ladda om efter en galet intensiv höst.

Artikelbild

Pernilla Wahlgren var kändis redan som barn, dotter som hon är till skådespelarparet Christina Schollin och Hans Wahlgren.

Efter julledigheten drar ett nytt projekt i gång. Humorshowen "Kort glad och tacksam" i regi av Rikard Bergqvist, som handlar om Pernilla Wahlgrens liv och karriär och rymmer sång och musik, parodier och sketcher.

Med sig på scenen har Pernilla Wahlgren en ensemble som består av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson.

Artikelbild

Pernilla Wahlgren har med sig vännen och kollegan Kim Sulocki i showen "Kort, glad och tacksam".

‒Vi har jobbat i hop förr och är vänner privat. Vi känner varandra väl, det ska bli otroligt kul, säger Pernilla Wahlgren.

Showen är upplagd som ett party, som skulle kunna vara Pernillas 50-årsfest. Och det kommer att drivas friskt med sådant som att familjen Wahlgren är som en klan i svenskt nöjesliv, berättar hon.

Musik blir det också, från hela Pernilla Wahlgrens karriär - som bland annat präglats av hennes förmåga att ta riktigt höga toner, i "Piccadilly circus" prickade hon tonen fyrstrukna ciss.

Och jodå - hon kan fortfarande sjunga i de höga registren.

‒Det får man prov på i showen - i någon form, lovar Pernilla Wahlgren.

Premiären äger rum på Rival i Stockholm den 1 februari och så småningom går föreställningen på turné.

Turnén avslutas söndagen den 16 december 2018 med en föreställning på Lokomotivet i Eskilstuna.