Lars Franzell på enheten för grova brott hos polisen i Sörmland. Foto:

Polisanmälan mot företaget som placerade flyktingpojkarna - polisen utreder misstänkt sexbrott

Sörmland

Det pågår en polisutredning kring det företag som placerat flyktingpojkarna Omid och Tariq. Men vilken brottsrubricering det handlar om vill inte polisen berätta, mer än att det är ett sexbrott.

Omid och Tariq som är i övre tonåren bor inte längre i Sörmland, de har förflyttats till en annan, större kommun i Sverige. Det är socialtjänsten i denna kommun som har gjort en polisanmälan mot det företag som placerat såväl Omid och Tariq, liksom flera andra pojkar. Men exakt vad anmälan innehåller är man mycket försiktig med att uttala sig om.

Men att anmälan handlar om sexbrott bekräftar flera av de ansvariga personer som Eskilstuna-Kuriren talar med.

– Jag kan inte släppa ett dugg om detta. Vi har ett antal påståenden som vi måste följa upp. Men, ja, man har anmält ett sexualbrott, säger Lars Franzell på enheten för grova brott hos polisen i Sörmland.

Franzell poängterar att det inte finns någon skäligen misstänkt och menar att det är långt kvar i utredningen tills man eventuellt kan styrka att ett brott ska ha begåtts.

Också enhetschefen på familjehemsenheten i den kommun varifrån polisanmälan gjordes är förtegen. Men hon bekräftar att hon talat med ett antal poliser i Sörmland och gjort en anmälan.

– Jag vill inte uttala mig utan hänvisar till polisen. Jag är ansvarig för personalen, inte barnen och kan egentligen inte tala för någon annans räkning.

Hon tillägger:

– Generellt kan man bara säga när det gäller privata företag som driver familjehemsvård, att det finns seriösa och mindre seriösa företag. Ibland blir det inte så bra. Men av hänsyn till barnen kan jag inte säga mer.

Polisen har enligt vad tidningen erfar inte fått tillgång till filmen ännu, den har bara tidningen sett.