Snabbt ute Polisen jobbade hårt med att kartlägga klottrarna bakom den omfattande skadegörelsen i centrala Strängnäs under gårdagen. Anna Zinovjev vid Strängnäspolisen var en av dem som kartlade klottret. – Vi samlar information för att kunna ringa in misstänkta, säger hon och fotograferar en vägg i centrala Strängnäs. Foto:

Polisen har gripit misstänkta klottrare

Nyheter

Polisen grep under gårdagskvällen tre personer misstänkta för klottervågen som svept över centrala Strängnäs under natten mot fredagen. – Vi tror att fler är inblandade, säger tf rotelchef Robert Granbeck vid Strängnäspolisen.

Än en gång har klottret svept in i Strängnäs. Överallt, både på affärer, staket, lägenheter och villor har en blandning av klotter och politiska budskap sprayats.

Polisen hade tidigt tekniker ute och säkrade spår och med bland annat allmänhetens iakttagelser kunde polisen gripa misstänkta under gårdagskvällen.

– Vi har säkrat bevisning, gör husrannsakan och ska hålla flera förhör, säger tf rotelchef Robert Granbeck på Strängnäspolisen.

Sanerare åkte runt och tvättade väggar i Strängnäs i går, bara kostnaderna för skadegörelsen på de kommunala byggnaderna ligger på runt en och en halv miljon på ett år.

– Det är samma plånbok som står för saneringen som betalar för det vi satsar på ungdomar, säger kommunalrådet Jens Persson (C).