En mops på dryga året? En mix mellan chihuahua och pomeranian som inte är äldre än sex månader? Eller varför inte en social, öppen och trevlig siberian husky?

Nu har du chansen. Länsstyrelsen i Sörmland har fattat beslut enligt djurskyddslagen om att 13 hundar ska säljas. Därmed har det fallit på polisens bord att söka reda på nya hem åt djuren. Så här skriver polisen:

"Vi är tacksamma för alla intresseanmälningar som hjälper oss att hitta nya hem. Tyvärr har vi inte möjlighet att återkomma till alla och att besvara allas frågor då vi prioriterar själva omplaceringarna vilket vi hoppas finns förståelse för. När hundarna är omplacerade kommer vi att lägga ut information om det på hemsidan och Facebook."

Artikelbild

| Försiktigare, men har visat en social och trevlig sida. Behöver också lite mer tid på sig. Blandras, chihuahua. Tik. Född 2014.

Varför hundarna måste omplaceras och var någonstans i Sörmland de tidigare bott, vill inte polisen berätta. Klart är att det finns många olika anledningar till att djur omhändertas. Det kan till exempel röra sig om att djuren har utsatts för lidande, att någon har skaffat djur trots djurförbud eller att djurägaren har avlidit.

En sak som är bra att veta gällande omplaceringshundar är att det i många fall är svårt att ha koll på hundarnas bakgrund.

Samtliga hundar är veterinärbesiktigade och vaccinerade. De är eller kommer också att chippas.

Du som är intresserad kan mejla uppgifter om dig själv samt telefonnummer till registrator.ost@polisen.se. Ämnet som ska anges är Omplaceringshundar Sörmland.