Fyra eldsjälar och fyra ambassadörer är speciellt inbjudna till Katrineholmsgalan den 6 april, med möjlighet att gå hem med en statyett och ett stipendium på 25000 kronor.

Hans Wagneryd har varit föreningsaktiv i KSK i större delen av sitt liv. Tidigare i år blev han utsedd till Årets eldsjäl i Sörmland och fick motta priset på Sörmlandsgalan i Eskilstuna 20 oktober.

Kaj-Åke Welander har tidigare suttit som ordförande i Katrineholms ryttarförening. Som pensionär har han fortsatt stötta klubben och hjälper gärna till på anläggningen Trolldal. Han hörs ofta som speakerröst.

Artikelbild

Klas Bringert är aktiv inom Katrineholms orienteringsklubb. Sedan 2017 har han varit projektledare för "Hitta ut", en motionstävling öppen för alla. Förra året registrerade katrineholmarna 28733 kontrollpunkter.

För Therese Konstig har löpningen blivit nyckeln till ökat sitt välbefinnande. 2017 sa hon upp sig från jobbet för att satsa på eget företagande inom fysisk och mental hälsa. Nu njuter hon av att motivera andra till att göra det bästa av sina liv.

De fyra eldsjälarna har nominerats för att de är förebilder och har drivkraft för lokala utvecklingsmöjligheter, till gagn för Katrineholmarna och orten.

Ambassadörerna prisas för att de är företrädare och marknadsförare som gör Katrineholm känt i omvärlden.

Artikelbild

Jarmila Kocourkovàs engagemang har lett till ett mångårigt samarbete mellan Katrineholm och Karlsbad i Tjeckien. Kulturveckor, konserter och samarbete mellan skolor är något av det som utbytet har resulterat i.

Jeff Lindström är Katrineholms egen skådistalang som var tillfälligt hemma i vintras för att leda Katrineholmsrevyn. 2015 tog han examen från Stockholms dramatiska högskola, tidigare Scenskolan, och har sedan dess haft fullt upp som skådespelare.

Artikelbild

Marie Selander satte upp musikteatern "Kvinnorna och staden" efter Kerstin Ekmans romansvit i somras och lyfte fram viktig kvinnohistoria. Hon utsågs till Katrineholms-Kurirens kulturpristagare 2018.

Markus Hast är naprapaten som knådade Tre kronors lag till guld i ishockey-VM 2018. Han har spelat bandy på elitnivå i över tio år och har precis öppnat en klinik i Katrineholm.