Det var när Bleak Outlook hade bokats för en spelning på ett årsmöte med Eskilstuna konstförening som bandet fick nationellt rykte. På en video från giget ser man hur delar av publiken, som huvudsakligen bestod av äldre personer, inte står ut med musiken och ljudvolymen och går ut.

Videon fick viral spridning, och Bleak Outlook uppmärksammades först i Borås Tidning och Eskilstuna-Kuriren. Sedan hängde kvällspressen och andra medier i hela landet på, och till slut hamnade Bleak Outlook hos Filip och Fredrik i "Breaking news" på Femman.

– Tittaren fick se en stund på videon från vår spelning och sedan fick en panel svara på om det var "dunka dunka", minns Bleak Outlooks sångare Thomas Wahlström.

Artikelbild

Sångaren Thomas Wahlström .

– Man kan inte så mycket uppmärksamhet för pengar.

Även om livet inte har ändrats för de fem medelålders punkarna som utgör Bleak Outlook, så har uppståndelsen inte lagt sig helt. De har fått en del tittningar på Youtube och fler förfrågningar än vanligt om att spela live.

– Nu blir vi igenkända av andra band när vi är ute och spelar, säger Thomas Wahlström.

Även punkpubliken har fått upp ögonen för Bleak Outlook.

– Vi var i Hedemora och spelade tillsamman med Anders F Rönnblom härom veckan. Då var det en man i publiken som skrek: "Här i Dalarna stannar publiken kvar!".