Många av oss får torr hud under vinterhalvåret. Vad ska vi göra för att kontrollera frasigheten?

Anpassa alltid produkter efter hur din hudtyp. Huden är föränderlig och de flesta av oss får torrare hud under vintern. Komplettera med återfuktande masker, serum och leave-on-masker under natten som gör huden len och smidig.

Tvätta aldrig huden med tvål, det förstör hudbarriären och hudens ph-värde.

Artikelbild

| Annika Szabo, hudterapeut, driver Face and Body i Eskilstuna.

Vilken ordning ska vi använda alla dessa produkter egentligen?

Ordningen i din hudrutin ska vara: rengöring, ansiktsvatten, serum, ögonkräm och sedan dag/nattkräm, tänk det som är mest lättflytande först.

Du behöver inte alla olika produkter utan det som spelar in är hudtyp, behov och ålder. Basen är rengöring och dag/nattkräm sedan kompletterar du med annat om behovet finns.

Vad ser du för trender just nu inom hudvård?

Artikelbild

Om du har torra kinder men är fet i den så kallade t-zonen är detta något för dig. Dagkrämen har tagits fram i syfte att balansera huden och låsa in fukt. Clinique, Dramatically Different Moisturizing Lotion+, från 235 kronor.

Hudhälsa verkar bli ledordet och då i form av probiotisk hudvård. Kroppen är ett komplext ekosystem där mänskliga celler och probiotiska mikrober samverkar i harmoni. Vi kommer alltså att se levande bakteriekultur i krämer. Esse från Sydafrika är världsledande inom det området.