Jacob Dahlgren möter upp intill det byggstängsel som löper genom hela stora hallen och bär upp en del av verken i "Not or Or" och bidrar till att båda sidorna av hans målningar ät tillgängliga för publiken.

Självklart är han klädd i randigt. Som innehavare av 1 349 t-shirts med en oändlig variation av ränder finns inte så mycket annat än randigt att välja på. Den randiga klädseln återkommer ständigt i Jacob Dahlgrens konstnärskap och han har gjort en rad utställningar utifrån olika randiga koncept, några av dessa finns med nu i Eskilstuna.

I en av dem bar han varje dag en ny rand utifrån ett koncept uträknat av en tysk matematiker. I en annan utgick han från en vit t-hirt, tejpade ränder på den och såg sedan till att under dagen rulla sig i vad än som kom i hans väg för att på så sätt rejält smutsa ned sig. När tejpen sedan drogs bort hade en helt ny unik randning uppstått!

‒Utställningarna blev som en sorts dagbok över mitt liv.

Att förfölja och filma folk i randig klädsel är en annan gren på Jacob Dahlgrens dragning till randigt. Långt inne i en tunnel av trä visas nu en del av dessa filmer.

Ja, på "No or Or" finns onekligen mycket att titta på och förundras över. Samt lyssna till. För under utställningstiden kommer två elever från Eskilstuna folkhögskola att finnas på plats inne i ytterligare en trätunnel för att borra upp geometriska mönster och därefter plugga i hålen. Åskådarna kommer att se deras verksamhet som mönster på tunnelns yttervägg.

‒På så vis blir baksidan framsida. De enda förhållningsorder de har är att formerna ska vara geometriska och att varje form ska ha en och samma färg, säger Jacob Dalgren.

Vernissage på lördag. Utställningen pågår till och med den 13 maj.