När började du spela orgel?

– När jag var sjutton år.

Varför började du spela?

– Jag började spela piano när jag var tio och gick i kör när jag var liten. På det viset kom jag in i kyrkans verksamhet. Jag tycker mycket om musik och ville jobba med det, men ville ha mer av ett fast jobb i stället för att frilansa. Då kom jag på att jag kunde bli kyrkomusiker.

Varför spelar du en konsert med tv-spelsmusik?

– Jag vill utmana lite vad man kan spela på en orgel. Det är ett väldigt mångsidigt instrument och det är lite som att jag har en orkester då det finns så många ljud man kan göra. Men jag vill också ge ett musikutbud till en yngre publik och öppna upp för att det finns jättebra musik på ställen där man kanske inte tänker på det. Samtidigt är det musik som jag tycker är rolig och vacker.

Måste man tänka på något särskilt när man spelar tv-spelsmusik på orgel?

– Det är bra att ha en idé om vad man vill göra med musiken. Ska det låta tv-spelsaktigt eller vill jag göra en orgelversion. När vi gjorde arrangemangen inför söndagens konsert valde vi att ibland skulle det låta som det ena och ibland som det andra.

Vilken är din favoritlåt från ett dator- eller tv-spel?

– The sons of Skyrim [från spelet "The elder scrolls V: Skyrim" reds. anm.] som också kommer att vara med på konserten. Det är ett av de modernare styckena. Det särskilda med modernare stycken i tv-spelsmusik är att det är mycket mer likt filmmusik med stora orkestrar. Det är trummor, stråkar, blåssektioner och körer. Den här ger en så fantastisk stämning av den värld den utspelar sig i. Den är väldigt mäktig, pampig och gör sig bra på orgel.