Stämningen var så förväntansfull att duon egentligen inte hade behövt göra så mycket mer än att visa upp sig. Men nu nöjde de sig sannerligen inte med det - utan gick i gång med hela artilleriet: Konfettibombning, allsång och lite retsam munhuggning sinsemellan.

Trots att det bara är några veckor sedan Mello-fenomenen drog storpublik till Parken Zoo så fylldes platsen framför travbanans scen snabbt upp när klockan drog sig mot Samir och Viktor-dags.

Samir påstod att Viktor varit nervös hela dagen inför showandet på hemmaplan i Eskilstuna. Viktor gav igen med att Samir borde ta det lugnt i hettan. "Han är inte 20 längre". Varpå Samir frågade en liten beundrare i publiken hur gammal Viktor kunde tänkas vara. Och fick svaret: "45"...

Artikelbild

Refrängerna behövde duon inte sjunga själva. Dom satte publiken som kunde låtarna minst lika bra som Samir och Viktor.

Om det inte direkt var skönsång paret presterade där på grusplanen intill kusarna - så var det definitivt showande av precis det slag som publiken hade hoppats på och tagit sig ut till Sundbyholms travbana för att få uppleva. Hela havet böljade upp och ned med shufflesteg och händerna vajade i luften till "Put your hands up för Sverige".

Det är svårt att tänka sig att någon åkte hem besviken. Alla fyra storhitsen, plus några låtar till, levererades och mellansnacket var avslappnat.

Allt turnerande landet runt har gjort Viktor och Samir rejält samkörda, dansstegen sitter där de ska och dessutom har båda snäppat upp improviserandet i mötet med sina, i de flesta fall, väldigt korta fans. Många föräldraaxlar ömmade troligen på onsdagskvällen trots att framträdandet på travet inte var mer än drygt en halvtimme långt. Desto längre tid var avsatt för signering, selfies och groupies tillsammans med idolerna. I åtminstone en timme ringlade kön hur lång som helst fram till signeringsbordet på scenen.

– Eskilstuna, det är kärlek det, som Samir sammanfattade läget.

Artikelbild

Viktor blev väl inte helt överlycklig när ett av hans unga fans gissade v ä l d i g t fel på hans ålder...