– Mitt mål är att alla chefer som är involverade i det här ska vakna upp och öppna ögonen i stället för att försöka tysta ner problemen, säger Sara Klasson som arbetar i hemtjänsten.

Efter ett möte med Patrik Sikt, verksamhetschef för ordinarie boende och enhetschef Erika Malmros, hoppades hon att de skulle göra något åt den pressade situationen. När hon dagen efter läste intervjun med dem i KK blev hon besviken över att de inte sa något konkret.

Hon beslutade att skriva ett öppet brev på Facebook.

Sara Klasson hade inte räknat med att hennes brev skulle få så mycket uppmärksamhet.

– Nej, det kom som en överraskning. Men jag känner mig nöjd med det jag skrivit och ju fler som läser brevet desto bättre, säger hon.

Sara Klasson tror att många känner igen sig i problemen hon beskriver.

– Jag vet inte, men kanske har vi en tystnadskultur om sådana här frågor i Sverige därför att vården är ett kvinnodominerat yrke. Eller så gnäller kvinnor mindre. Men när någon till slut säger "nu räcker det" är det många som reagerar, säger hon.

Många har hört av sig.

– Alla som hör av sig stöttar och peppar. Jag har inte fått några negativa kommentarer. Många berättar om sina egna upplevelser. Jag har även fått meddelanden från människor som bor i andra delar av landet, säger hon.

Hon kommer att fortsätta att engagera sig i frågan.

– Ja. Jag bryr mig om de äldre jag jobbar med. De förtjänar bättre villkor än vad de har nu. Och alla mina kollegor förtjänar bättre arbetsförhållanden. Om mitt inlägg kan bidra till något positivt så är jag nöjd, säger Sara Klasson.

Här kan ni läsa Saras öppna brev

[facebook url="https://www.facebook.com/katrineholm.se/posts/10156619776796598" width="auto"]