Det börjar i ett högt tempo direkt, och så bara ökar det till finalens crescendo. På vägen drivs det friskt med både det ena och det andra i denna svarta komedi.
Mel Brooks galna film "Det våras för Hitler" har rönt stora framgångar sedan den gjordes om till scenmusikal och sattes upp på Broadway 2001 (största succén i Broadways historia). Historien som innehåller såväl en armé av dresserade duvor samt en balett bestående av sexhungriga tanter, har bland annat satts upp på Chinateatern i Stockholm.
Och nu är det Eskilstunas stolta amatörer, Artistklubben Scenknuten, som tagit sig an de bisarra galenskaperna.
Audition hölls i februari och på lördag är det premiärdags och när vi träffar regissören Pelle Wistén och Jannicke Serneberg, producent och kvinnlig huvudrollsinnehavare, inför dagen D är de idel breda leenden.
– En tid nu har vi repat sex kvällar i veckan. Man säger hejdå till familjen, tacksam för att det finns någon hemma som sköter markservicen, och så lever man med sin andra familj härinne på vår mysiga teater. Och det är det värt, säger Jannicke Serneberg med eftertryck.
Pelle Wistén, som bor i Stockholm men inte hinner hem alls mellan varven nu utan har en övernattningslägenhet vid Fristadstorget, håller med.
– Nu är det en riktigt bra nerv i gänget, inget som stör och alla är taggade. Visst kan man ha fjärilar i magen, men fjärilarna är positiva. Allt känns så oerhört välrepeterat, nu behöver vi publik.
– Jo, fast Pelle kan allt får för sig att ändra på saker fortfarande, förklarar Jannicke Serneberg. Plötsligt ser han en liten grej vi kan göra annorlunda och som förhöjer hela scenen.
– Ett litet knep jag har, som ger den där extra nerven, skrattar han.
– Ja, och vi tar ju betalt för biljetterna, då är det viktigt att vi är så kvalitetsmässiga vi kan, fyller Jannicke i.
Sammanlagt ges "The Producers" vid åtta tillfällen fram till början av december, men efter premiärkvällen och tillhörande fest tackar regissör Wistén för sig och tar sin hand från föreställningen. Då får de 40-talet Scenknuten-medlemmar som är med på och bakom scenen flyga fritt. Han känner seperationsångest, men är nöjd och stolt.
– Musikalen har hur många utmaningar som helst men största svårigheten har väl varit just att hålla ihop föreställningen från start till mål, att hålla crescendot vid liv ända till slutet. Det är den perfekta föreställningen för Scenknuten, de lyfter den till oanade höjder.