Säg namnet Guthrie Govan till en elgitarrfantast och personen i fråga kommer att få något drömskt i blicken. Brittiske Guthrie Govan anses av många vara världens skickligaste gitarrist inom instrumental rock/fusion. Tillsammans med amerikanske basisten Bryan Beller och tyska trummisen Marco Minneman har han bildat bandet The Aristrocrats som gjort mos av den slitna och töntiga stämpeln "supergrupp". Bandet bildades 2011 och har släppt tre studioalbum och tre live-album.

[youtube id="r69ikFzUsHM"]

The Aristocrats turnerar runt hela världen, och i höst gör de en liten Europa-turné med ett stopp i Sverige, närmare bestämt i Lokomotivet i Eskilstuna.

Artikelbild

Popstjärnorna Felix Sandman och Benjamin Ingrosso ger sig ut på turné tillsammans och stannar i Eskilstuna den 26 oktober.

Den som gillar punk har verkligen en höst att se fram emot. I oktober arrangeras tre konserter med tunga svenska punkakter. Först och främst kommer legendariske Stry Terrarie den 6 oktober till Biografbarens nedervåning. Han var med när punken kom till Sverige och har ingått i band som Ebba Grön, Garbochock, Babylon Blues och Rymdimperiet/Imperiet. Senare i oktober kommer även Dom lyckliga kompisarna och Dia Psalma för varsin spelning på K100 i Kulturhuset Royal.

Yngre musikälskare får också sitt. Dolly Style, som bildades 2014 och består av Mikaela Samuelsson (Molly), Fannie Johansson (Polly) och Vilma Danielsson (Holly), är ett fenomen som älskas av sina hängivna unga fans. I höst är de de pastellfärgade tjejerna ute på sin L-O-V-E-tour och den 6 oktober kommer den till Lokomotivet.

Kompisarna Felix Sandman och Benjamin Ingrosso är också ute på turné i höst. Killarna kom etta och tvåa i årets melodifestival och i sommar har deras gemensamma hit "Tror du att han bryr sig" varit en av de mest spelade. Den 26 oktober kommer de till Lokomotivet.

Det arrangeras många metal- och hårdrockskonserter i Eskilstuna i höst. Och den 2-3 november blir det dessutom en metalfestival i Lokomotivet. Den har fått namnet Halloween Meltdown och gästas av tunga svenska akter som Dead by April, Skraeckoedlan och Dark Funeral.

Artikelbild

The Aristocrats består av gitarristen Guthrie Govan, Bryan Beller, bas och Marco Minnemann, trummor och är en äkta supergrupp inom rock/fusion. För den som gillar högkvalitativ, gitarrbaserad instrumentalmusik med några av världens skickligaste musiker inom sin genre är konserten i Eskilstuna den 26 september ett måste.

Dessutom bjuds det på flera tribute- och hyllningskonserter. Bland annat den 16 november då Johan Boding och The Night of Queen hyllar Freddie Mercury på Lokomotivet. Den 17 november kommer Sven-Ingvars till Lokomotivet med föreställningen "Sven-Ingvars forever". Den 1 december kommer också Creedence Tribute till Lokomotivet i Eskilstuna för en show.