I år firar bestick- och presentföretaget Gense i Eskilstuna 160 år och är därmed det äldsta existerande aktiebolget i landet. När Gustaf Eriksson 1856 fick sitt mästarbrev startade han en egen smedja där han tillverkade ventiler och kakelugnsluckor. Omkring sekelskiftet övergick produktionen till matbestick och serviser i nysilver.

Vid sidan av fabriken ligger Gense factory outlet. Där hittar man rostfritt, gjutjärn, kryddkvarnar och presenter. Öppet måndag–lördag. Gensefactoryoutlet.se.

Mega quality outlet, Eskilstuna. Kläder, skor och heminredning. Öppet alla dagar. Megaqualityoutlet.se

Leila's General Store, Strängnäs och Mariefred. Har en del i butiken med outletprylar, husgeråd, textilier, köksmaskiner. Strängnäs, måndag–lördag. Mariefred, fredag–lördag.

Stadium outlet, Nyköping. Sportkläder och sportartiklar hittar du i Påljungshage. Öppet varje dag. Stadium.se.

Fabriken, Sparreholm. 600 kvadratmeter med allt från dam-, herr- och barnkläder till textilier, fiske och inredning. Öppet dagligen. Fabrikenisparreholm.se

Lager 157, Hälleforsnäs. Bruket i Hälleforsnäs är numera ett välbesökt shoppingresmål med kända märken till låga priser och gott om jeans. Öppet alla dagar. Lager157.com.

Hedlandet, Mariefred. Lågprisvaruhus med kläder för hela familjen, gardintyger, textilier, glas och porslin, leksaker, presentartiklar med mera. Öppet varje dag. Hedlandet.se.

Vingåker factory outlet. Märkeskostymer, jeans, märkeskläder till både vuxna och barn. Öppet varje dag. Vfo.se.

Outlethangarounds i Vingåker:

Scorett factory outlet, skor! Öppet varje dag. Scorettoutlet.se

Delicato café och outlet. Kakor och chokladbollar! Öppet varje dag. Delicato.se/butiker/vingaker

Ittala outlet, Vingåker och Nyköping. Märken som Iittala, Rörstrand, Hackman, Höganäs Keramik, Arabia och Fiskars. Öppet varje dag. Ittalaoutlet.se.

Sjalbutiken, Vingåker. Sjalbutiken.se finns också som sommarbutik i Berga kulturkapell strax utanför Vingåker. Ingen outlet men har kanske Sveriges största sortiment av sjalar, de flesta handvävda och i naturmaterial.

Vad göra en regning dag? Ta en shoppingtur till någon av länets outlets kanske! Att fynda är också det ett sommarnöje och kanske behöver du en ny kostym till bröllopsfesten i augusti? Eller en fin present i gjutjärn? Det finns flera varuhus som anser sig vara bland de billigaste i länet.