Programmen spelades in i februari och hur det går för får Micke naturligtvis inte avslöja.

– Det har varit jobbigt att hålla tyst i mer än ett halvår, men alla som såg första programmet vet att jag i alla fall gick vidare då, säger Micke Klack.

Micke jobbar som chokladkonditor i matbutiken Sabis som ligger på Karlaplan i Stockholm. Där gör han choklad och praliner och det finns inget som stoppar hans fantasi när det gäller att variera innehållet.

Artikelbild

Kolakakor är Mickes favoritkakor.

– Choklad är jättekul att hålla på med. Det går att göra så mycket och jag gillar udda smaker. Men när jag gjorde en fyllning med brynt smör, kantareller och konjak i Årets pralintävling tyckte juryn att det var lite för nyskapande.

Dessertmästarna sänds för sjunde gången och deltagarna är en blandning av personer från restaurang- och matbranschen.

– Det var intensiva men jätteroliga dagar med full fart från sju på morgonen till sju på kvällen. Alla deltagare är olika personligheter, jag är nog den som är lite överallt, vill göra mycket och springer för att hinna. Men jag gillar att synas.

Micke har blivit tillfrågad flera gånger tidigare om han skulle vilja vara med i programmet men inte tyckt att han var tillräckligt bra. Anledningen till att han sa ja den här gången var tack vare hans pappa.

Artikelbild

Sommardesserten á la Micke: hallonpannacotta på en kokosbotten, toppad med chokladjord, makrons på sidorna och vid sidan av en halloninteriör.

– Han ville verkligen att jag skulle ställa upp och han pushade mig. När vi fick veta att han hade cancer och inte skulle överleva, då tänkte jag att ska jag någon gång vara med så är det nu. Pappa dog i mars och han hann se lite av det första programmet som produktionsbolaget var så snälla att klippa ihop en bit av.

Att Micke valde ett yrke som konditor kan han tacka sin mamma och sin morfars kusin för. Mamma – för att hon alltid bakade egna bullar och kakor och morfars släkting Jersenius för att han var konditor.

Artikelbild

Makron (franska – macaron) - försvinnade gott.

Micke praktiserade på konditoriet Janelings och därefter på Coop Sveaplan när de öppnade eget bageri. Efter skolan har det ena jobbet avlöst det andra och när han fyllde 20 flyttade han till Stockholm.

– Jag trodde jag bara skulle jobba där en kort tid men jag kom aldrig tillbaka till något jobb i Eskilstuna.

Artikelbild

I onsdags, samma dag som premiären av höstens ”Dessertmästarna” sändes på Kanal 5, befann sig Micke Klack hemma hos mamma Ingegerd Lindberg i Eskilstuna. Det blev en fika på balkongen med nybakta kakor innan de åkte till Stockholm för att fira premiären med champagne.

Om sju avsnitt vet vi alltså vem vinnaren är. Priset är ära, berömmelse och en pokal. Om det är Micke Klack som står med pokalen i handen i början av oktober får vi vänta på att få veta.

– Men jag har redan nya hemliga planer på gång, säger han och ler.