Sedan i fredags är vägen mellan Mariefred och Stallarholmen avstängd efter att ett slukhål dykt upp på sträckan. Trafikverket fick under helgen ansvar att sätta upp en skylt om den avstängda vägen men skylten sattes upp på fel ställe. Nu riktar allmänheten kritik efter att ha fått köra en onödigt lång sträcka och fått vända om. 

– Skylten vi satt upp var en nödlösning under helgen. Vi kommer i dag att komplettera skylten och sätta den i rondellen vid Mejerivägen utanför Läggesta så att man har en chans att ta en annan väg, säger Sofia Lindahl på Trafikverkets presstjänst. 

Även kollektivtrafiken har ställts in på sträckan vilket har gjort att elever som studerar på Stallarholmsskolan, Mariefredsskolan och Gripsholmsskolan fått problem. 

– Eleverna kan nu inte åka buss till skolan så föräldrar får köra i stället, vilket har ställt till det för vissa. Men de som tar taxi i vanliga fall kan åka precis som vanligt, säger Gunnar Karlsson som är utredare i Strängnäs kommun.  

Strängnäs kommun har enligt Gunnar Karlsson trots omständigheterna varit snabba med att ta fram åtgärder. 

– Bland annat kan föräldrar lämna av sina barn på de olika skolorna och där kan de vänta tills nästa avgång. När de väntar så kan de vara inne på skolan och där finns personal som tar hand om dem och fritidsgårdarna håller även öppet.  

Den 15 december beräknas slukhålet vara reparerat.