En kärleksförklaring till busshållplatserna på landet, en hyllning till hembygden, en protest mot livshetsen, en glimt av kärleken och mycket mycket mer. Det är kort och gott en föreställning som handlar om alla de små och stora frågorna som gör livet till just livet.

Det kommer bli en show där det bjuds på allt från det finstämda och vackra till det hårda och rockiga, säger Annette Taranto Fuller, scenkonstproducent för dans på Scenkonst Sörmland.

– Verket tar sig an småstads- och landsbygdstemat i landet med storstadsfokus. Sörmland har blivit en region som har sina specifika utmaningar, det är medelstora städer blandat med små och pyttesmå städer och orter och det är väldigt roligt att lyfta frågorna med enbart sörmländska konstnärer. Visst är det politiskt laddat, men verket kommenterar det snarare ur perspektivet att vara människa på en plats på jorden snarare än som en politisk brasklapp, säger hon.

På scen står Johanna Brun, singer-songwriter från Strängnäs och dansaren Niklas Valenti från Gnesta, som tillsammans satt ihop showen till vad den är.

– Det kommer bli intryckstätt, det är som tio miniföreställningar i en, som ett collage där låtar och koreografi är väldigt sammanflätade, säger Annette Taranto Fuller.

Scenkonst Sörmland sätter under 2019 upp två stora dansverk.

– Vi har de senaste åren producerat dansföreställningar som spelats på lite annorlunda platser i länet, som på stränder och i badhus. Nu har vi fått signaler om att publiken vill ha verk för scen och det här är ett av två större dansverk som vi producerar i år, säger hon.

Trenden att inte bara musiksätta ett dansverk, utan i stället lyfta båda konstarterna lika mycket, är här för att stanna, säger Taranto Fuller:

– Det är ett nytt sätt, man mergear konstformerna och det gör också att vi förhoppningsvis når en ny publik, säger hon och spår samtidigt att föreställningen kan ge ringar på nöjesvattnet även bortom scenerna.

– Jag tror vi har ett gäng blivande hitlåtar här, som den om livsstress, "Äta, jobba, sova dö" heter den. Och en helt fantastisk sång om kärlekssorg. Det ska bli spännande att se om de fastnar lika snabbt hos andra som de gjort hos mig, säger hon och fortsätter:

– Det kan låta klyshigt, men detta ÄR verkligen en föreställning för alla åldrar! Vi skildrar livet, kär kan man vara när man är både 16 och 67. Och mantrat "äta sova dö" känner nog de flesta igen sig i, säger Annette Taranto Fuller.

Föreställningen drar efter premiärföreställningarna i Gnesta ut på länsturné och besöker Strängnäs, Trosa, Nyköping och Flen.