Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen förra veckan som Trosabon Siw Jansson kom körande i sin Volvo på Ådarakan, väg 218. Sträckan är ökänd då det ofta inträffar viltolyckor med inte minst hjortar, som ofta passerar den oupplysta vägen.

När Siw observerade att det fanns vilt på vägen två bilar framåt sakta hon ned. Men inte alla gjorde samma sak. Plötsligt small det våldsamt bakifrån.

– Det kom en bil som körde in i mig på min västra sida. Det var en kraftig smäll och jag kastades framåt med huvudet. Det hela gick väldigt fort och var väldigt chockartat. Jag blev omtumlad och stannade. Men den andra bilen stack från platsen. Jag uppfattade den som ljus, säger Siw som inte vill vara med på bild.

När SN på måndagseftermiddagen talar med Siw Jansson sitter hon och väntar på att få träffa sin läkare på vårdcentralen i Trosa. Siw mår inte bra efter händelsen och har svår värk. Hon befarar en whiplashskada.

– Jag har en fruktansvärd huvudvärk och har svårt att kunna röra min nacke, samtidigt som det knastrar och låter konstigt. Man vet ju att sådana kraftiga smällar bakifrån kan sluta illa, berättar hon.

Efter olyckan har Siw Jansson fått hjälp med vardagssysslor av anhöriga. Föraren av den andra bilen har ännu inte gett sig till känna.

– Den bilen måste ju ha fått en skada också, funderar Siw.

På lokala Trosaforum på internet får 79-åringen stöd och uppmuntran, samtidigt som vissa manar kommuninvånarna att vara uppmärksamma på eventuellt krockskadade bilar.

"Den som körde på bör rimligen ha en fin buckla. Eller trasigt lyse. Fegt att dra!" menar en kvinna. En annan Trosabo: "Inte bara fegt, brottsligt fegt faktiskt. Hoppas det är polisanmält."

– Jag har polisanmält och anmält skadan på min bil till försäkringsbolaget. Bilen måste in och lagas också och förutom smärtan är det praktiska problem på grund av det här, säger Siw Jansson.