Det började 2009, när Lottas dotter Frida Krook och hennes kompis Sara Johansson öppnade café på den gamla gården som familjen "fått på köpet" när de investerade i den tillhörande åkermarken.
– När tjejerna bestämde sig för att de gjort sitt här och ville gå vidare sa jag och sambon att då får vi lov att sälja fastigheten. Men vi kom liksom aldrig till skott, och när Yvonne och jag träffades via gemensamma vänner under en Spanienresa den vintern klickade vi direkt. Och vi blev med Mary's.
Beslutet har de inte ångrat en dag, även om de höll på att jobba ihjäl sig första sommaren. Och de har fortfarande svårt att fatta att de verkligen gjort verklighet av sina romantiska drömmar om ett eget lantligt sommarcafé. De köpte stället och båda tog till en början tjänstledigt från kommun respektive landsting.
– Det var ju helt galet, säger Yvonne, jag hade varit lärare på S:t Eskilgymnasiet i 25 år, hade ingen referens av café- och restaurangverksamhet utan likt Lotta bara ett genuint matintresse, och förstod ingenting. Men från dag ett har ingen av oss haft en tanke på att gå tillbaka till våra gamla jobb. Det blev bara så rätt, och med vår fantastiska personal har vi blivit ett härligt team.
Utmaningen, konstaterar de, ligger i att med varsam hand utveckla stället utan att det förlorar sin prägel.