Sjukhusmaten kan bli en nationell förebild

Sörmländsk sjukhusmat – en förebild för resten av landet? Så kan det bli.

Sörmland2011-09-17 15:57

Socialstyrelsen vill ha mer fokus på maten på svenska sjukhus, och söker nu efter goda exempel där smak, näringsinnehåll, miljömedvetenhet, bra specialkost, individanpassning och annat gör att måltiden som helhet känns bra.

Landstinget Sörmland är ett av landstingen som fortfarande granskas efter en första gallring.
– Vi har arbetat intensivt på många fronter under några år. Med dialoger mellan vårdavdelning och kök, med receptutveckling där i dag all mat smakas av tre personer innan vi portionerar till patienterna, med kompetenshöjning i köken där vi enbart anställer utbildade kockar och med miljö som jag verkligen brinner för, säger Marianne Backrud-Hagberg, enhetschef för kostverksamheten.

Den 31 oktober avslöjar Socialstyrelsen vilka sjukhus som väljs som goda matexempel.
– Vi hoppas naturligtvis att vara med bland de utvalda. Det är roligt om vi kan delge andra sjukhus våra utvecklingsinsatser samtidigt som vi hoppas få tillbaka mycket nya idéer och tips från andra, säger Marianne Backrud-Hagberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om