En trio bestående av Håkan Bennetoft, ordförande i Företagarna KFV, Pär Knutsson, ledamot i Företagarna KFV och Stefan Toll, näringslivschef i Katrineholms kommun knackade på hos företaget under fredagsförmiddagen.

Det var en mycket glad och förvånad Veronica Gårdestig som fick ta emot gratulationer och en gigantisk bukett med blommor.

– Jag som precis hade satt på kaffe till dig, skrattade hon och nickade åt Pär Knutsson.

Han hade nämligen bokat byggmöte med Veronica Gårdestig för att försäkra sig om att hon var på plats när hon skulle överraskas.

– Det här var verkligen oväntat. Vi jobbar på lite i det tysta. Det här känns verkligen som ett kvitto på att vi gör något rätt, sa Veronica Gårdestig som driver företaget tillsammans med sin bror Michael Karlsson.

I juryns motivering står bland annat att "Syskonen har förvaltat och utvecklat arvet från tidigare generationer och anammat nya vägar att bedriva handel på". Vidare skriver juryn att "familjeföretaget från Julita, som drivs av odlare för odlare, bidrar till en levande landsbygd".

– Det är extra roligt att det där med landsbygdstänket står i motiveringen, tyckte Veronica Gårdestig.

– Ni är jätteviktiga för oss, sa Stefan Toll, näringslivschef.

Efter kramkalaset i entrén visade Veronica Gårdestig runt i lokalerna. Så här års har företaget som allra mest att göra.

– Vi levererar 5000 ordrar i veckan, berättade Veronica Gårdestig.

Impecta har 21 anställda på helår och 16 säsongsanställda.

Besökarna fick bland annat se det stora rummet där fröerna, som kommer i säckar, packas i företagets egna påsar. De fick också ta en titt på lagerlokalen där alla beställningar packas.

– Nytt för i år är att vi plockar med handdatorer i stället för pappersplocklistor. Det gör att vi kan packa flera beställningar samtidigt, sa Veronica Gårdestig.

Utmärkelsen Årets företagare kommer att delas ut på Näringslivsdagen på Safiren på fredag den 22 mars. Evenemanget krockar med den stora mässan "Nordiska trädgårdar" i Stockholm.

– Michael och jag skulle egentligen vara på Älvsjömässan då, men det får vi givetvis styra om, sa Veronica Gårdestig.