Enligt en färsk undersökning från Sveriges bagare och konditorer säljs det 7 miljoner kanelbullar den 4 oktober. De uppskattar att lika många till bakas hemma.
– Det är mycket att göra och vi bakar så klart extra mycket till Kanelbullens dag, säger bagaren Louise Gidlund på Printz bageri i Stallarholmen.
Det går undan när hon fyller en ny plåt med nysnurrade, kalljästa bullar. Till tisdagen räknar de med att baka närmare 800 kanelbuller.
– Det blir högtryck i bageriet och i kaféet också, hoppas jag. Vi kommer att baka hela dagen och de märks att folk gillar kanelbullar, säger hon.
Kanelbullens dag uppstod 1999 och syftet var att uppmärksamma bulltraditionen som finns i Sverige. Samtidigt ville en sammanslutning av livsmedelsproducenter att konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin skulle öka. Därför är det inte ovanligt att stöta på lite överdriven skyltning och marknadsföring för det omtyckta bakverket i samband med den 4 oktober.