Lyckad festival för hungriga

Korv och Brödfestivalen blev en smakfull och uppsluppen tillställning som under några helgtimmar avsevärt bättrade på besökstatistiken i Stallarholmen.

Foto:

Stallarholmen2015-03-07 17:00

Grilloset ligger tätt över innergården på Gula Industrihuset när tidningen anländer på lördagsförmiddagen. Det är senvinterkalas med Korv och Brödfestival och många vill vara med och fira.

Strax före lunchtid dämpas musiken och sorlet av korvätande männsikor en smula. Det är dags för invigningsceremoni.

Stallarholmens främste trumpetare, Towe Boman, ger dagen till ära en inlevelsefull och värdig version av Hasse Alfredssons klassiker "Jag vill ha blommig falukorv". Publiken njuter.

"Herr Korv och Fru Bröd", det vill säga initiativtagarna, Lasse Dalén och Maria Printz får påpasslig hjälp av kommunalrådet Jacob Högfeld att skära av bandet med prinskorv.

– Det blir bara bättre och bättre för varje år säger Köttbutikens Fredrik Millert och ler.

Flera olika korvproducenter, bagerier och tillbehörsmakare gör sitt allra bästa för att få det att vattnas lite extra i gommen på de många besökarna. Och det verkar de inta ha särskilt svårt att lyckas med. Vid ett grillbord längst in på gårdsplanen står Rolf och Kicki Ramse, från Katrineholm och skiftar ut sina egenproducerade delikatesskorvar till hungriga kunder. Deras Lamm-, hjort- och vildsvinskorvar innehåller närmare 98 procent kött och doftar ljuvligt redan på långt håll.

– De smakar fantastiskt gott, intygar Rose-Marie och Roland Arkefjäll, från Eskilstuna.

De är på Korv och Brödfestivalen för första gången och gillar upplägget.

– Det är mysigt här och ett bra tillfälle att prova på lokalproducerad mat och andra delikatesser, säger Rose-Marie Arkefjäll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om